Haberler

Pamukkale'ye Turist İlgisi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Pamukkale, Kurban Bayramı tatilinde de turistlerden yoğun ilgi görüyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Pamukkale, Kurban Bayramı tatilinde de turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Termal suları ve bunun oluşturduğu görsel zenginlikle her mevsim ziyaretçi çeken Pamukkale, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Yurt içinde Ege ve Akdeniz gibi tatil yerlerine giden vatandaşlar, kavşak noktasındaki Denizli'den geçerken Pamukkale'yi de ziyaret ediyor.

Yaz tatilinde yurdun değişik yerlerinden ziyaretçileri ağırlayan Pamukkale, özellikle Almanya, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkeleri ile Çin, Endonezya, Japonya, Güney Kore gibi Uzak Doğu ülkelerinden gelenlerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Pamukkale'nin beyaz travertenlerinde yürüyerek hatıra fotoğrafı çektiren yerli ve yabancı konuklar, havuzlara girerek termal su ile çamurdan yararlanıyor.

- Pamukkale'yi ziyaret etmeden geçmiyorlar

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahil bölgelerine giden yerli turistlerin, geçiş noktası Denizli'de mutlaka Pamukkale'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının sektör adına sevindirici olduğunu dile getiren Şen, "Bayramda Pamukkale'ye de yoğun talep oldu. Bayram tatili nedeniyle bölgemizdeki oteller özel kampanyalar düzenledi. Tatillerini daha çok sahil bölgelerinde geçirmeyi tercih eden yerli ziyaretçilerimiz burada 1-2 gün konaklayarak, 'dünyada görülmesi gereken ilk 20 yerden biri' olan Pamukkale'yi görme imkanı buluyor." dedi.

Yabancı turistlerin de Pamukkale'yi her mevsim ziyaret ettiğini belirten Şen, şunları kaydetti:

"Başta Almanya ve son zamanlarda Uzak Doğu ülkelerinden gelen konuklar, dünyada eşi benzeri olmayan Pamukkale'nin beyaz travertenlerinde yürüyerek, bulutların üzerinde yürümüş gibi buradan mutlu ayrılıyor. Charter seferleriyle ülkemize tekrar gelmeye başlayan Rus turistlerin de bölgemiz turizmi için önemi büyük. Bu yıl bir miktar ziyaretçi gelse de özellikle 2016'da tatillerini Türkiye'de geçiremeyen Rus misafirlerin, buradaki kaliteyi görerek tatillerini 2017'de ülkemizde geçirmeyi tercih edeceğine dair geri dönüşlerini alıyoruz. Önümüzdeki yıl, 4,5 milyon Rus ziyaretçi sayısını geçeceğimizi ümit ediyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurban Bayramı Pamukkale Almanya Denizli Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title