Haberler

Pamukkale'nin Geliri Kültür ve Turizm Bakanlığına Gidecek

Denizli Pamukkale’nin geliri Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi.

Denizli Pamukkale'nin geliri Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi.

Denizli'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin işletmesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) devredildi. Pamukkale ören yeri gelirinin 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından merkeze alınması sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekmişti. Bunun üzerine Bakanlık ile Denizli İl Özel İdaresi arasında bir protokol imzalanarak gişe gelirinin yarısı İl Özel İdaresi'ne devredildi. O tarihten bu yana Pamukkale'nin işletmesi ve gelirinin yarısı İl Özel İdaresi'nde kalmaya başladı ancak Büyükşehir Kanunu'na göre İl Özel İdaresi'nin kapanacak olması sebebiyle 2016 yılına kadar geçerli olan sözleşme Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tek taraflı olarak feshedildi. Bakanlık, Pamukkale içindeki İl Özel İdaresi'ne ait araç ve eşyaları önceki gece TÜRSAB görevlilerine teslim etti. İl Özel İdaresi'nin 2013 yılında gişe gelirlerinin yanı sıra işletmeden elde ettiği gelirin yaklaşık 18 milyon TL olduğu kaydedildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Denizli İl Özel İdaresi'ne bağlı olarak Pamukkale'de çalışan 137 çalışanın durumu gündeme geldi. Çalışanlar ile bir araya gelen TÜRSAB yetkilileri, işçilere mart ayına kadar çalışmaya devam edeceklerini duyurdu. TÜRSAB'ın Mart ayına kadar sözleşmeleri devam eden işçiler ile çalışacağı, daha sonra yeniden bir değerlendirme yapacağı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak başta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Valisi Abdülkadir olmak üzere yetkililerin girişimde bulunmaya hazırlandığı öğrenildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title