Haberler

Pamukkale İsrailli Turistleri Bekliyor

Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normale dönmesi konusunda varılan mutabakatın ardından, gelecek yıl Pamukkale'ye gelecek İsrailli turist sayısının önemli ölçüde artması bekleniyor.

SEBAHATDİN ZEYREK - Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normale dönmesi konusunda varılan mutabakatın ardından, gelecek yıl Pamukkale'ye gelecek İsrailli turist sayısının önemli ölçüde artması bekleniyor.

İsrail'den 2010 öncesinde yıllık ortalama 80 bin turist ağırlayan Pamukkale'de gelecek yılki hedef 250 bin olarak belirlendi.

AA muhabirine açıklama yapan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Türkiye'nin en çok turist çeken ören yeri konumundaki Pamukkale'nin, bu yıl Rusya ile yaşanan sorunlar ve güvenlik odaklı kaygılar nedeniyle yılın ilk yarısını geçen yılın altında rakamlarla kapattığını söyledi.

Yerli turist sayısının artmasıyla bu düşüşün bir nebze de olsa telafi edildiğini dile getiren Şen, sezonun kalan yarısında daha iyi bir performans beklediklerini bildirdi.

Son dönemde özellikle İsrail ve Rusya ile olan gerginliklerin giderilmesi noktasındaki çalışmaların umutları artırdığına işaret eden Şen, İsrail ile varılan mutabakatın Pamukkale açısından net sonuçlar getireceğini bildirdi.

Türkiye'ye 2010 yılı öncesinde İsrail'den 600 bin civarında turist geldiğini, 2017 için bunun 1 milyon olarak hedeflendiğini dile getiren Şen, şöyle konuştu:

"2017 yılı itibarıyla yaklaşık 1 milyon İsrailli misafirin ülkemizi ziyaret etmesi hedefleniyor. Pamukkale için de 250 bin İsrailli turist hedefi koyduk. Pamukkale İsrailli turistler için vazgeçilmez bir nokta. İsrailli turistler kültür turizmine çok meraklılar. İki ülke ilişkileri inişli çıkışlı olsa da İsrailliler, turistik tercihlerinde Türkiye'ye hep pozitif bakmıştır."

Şen, turizmcilerin Rusya ile ilgili gelişmelerin olumlu neticelenmesini beklediğini, bu konuda mesafe alınması halinde gelecek sezon beklenmeden turist akışının başlayabileceğini düşündüklerini söyledi.

Rus misafirlerin tekrar Türkiye'yi ziyaret edeceklerinden emin olduklarını dile getiren Şen, "Rusların bizim dışımızda gittiği ülkelerde gördükleri servis kalitesinden çok memnun kalmadığını biliyoruz. O yüzden onların da bizim ülkemize bakışı hemen değişecektir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Pamukkale Murat Şen Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title