Haberler

Pamukkale'de Yüzde 100 Doluluk Beklentisi

Dünya turizm otoriteleri tarafından, görülmesi gereken 20 yer arasında gösterilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale, Rusya ve İran ile yaşanan olumlu gelişmelerin turizme yansımasını bekliyor.

MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Dünya turizm otoriteleri tarafından, görülmesi gereken 20 yer arasında gösterilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale, Rusya ve İran ile yaşanan olumlu gelişmelerin turizme yansımasını bekliyor.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyadaki turizmle ilgili yazılara, internet sayfalarına bakıldığı zaman "dünyada ölmeden görülmesi gereken ilk 20 yer"den birisinin Pamukkale olduğunu belirtti.

Turizm sektörünün 2016'da yaşanan olumsuz koşullardan dolayı etkilendiğini, son dönemde yaşanan gelişmelerle birlikte 2017 yılından büyük beklentilerinin olduğunu ifade eden Şen, sektörde şu anda büyük bir hareketlenme yaşandığını kaydetti.

15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kamu görevlilerinin izin yasağının kalkmasıyla birlikte iç piyasada ciddi hareketlilik yaşandığını ifade eden Şen, "Ülkemizde özellikle sayfiye yerlerindeki merkezlerin yüzde 100 doluluğa yakın çalışmaya başladığını görüyoruz. Yine tüm vatandaşlarımızı yaz aylarında sayfiye yerlerine giderken, tatillerini değerlendirirken Denizli'den geçerken mutlaka Pamukkale'yi ziyaret etmeye bekliyoruz. Pamukkale için biz de özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında ciddi doluluk bekliyoruz." dedi.

Rusya ve İran ile ilgili gelişmeler turizme yansıyacak

Türkiye'yi ziyaret eden yabancılar arasında İranlılar'ın dikkati çektiğini, bu yıl ciddi anlamda İran'dan turist geldiğini belirten Şen, şöyle konuştu:

"İran'dan gelen misafirlerimiz, bu yıl Türkiye'ye gelen yabancılar sıralamasında üçüncü sıraya yerleşti. Darbe girişimi hareketinden sonra İran'da tur satışları geçici olarak yasaklanmıştı. Şimdi tekrar satışlar başladı, uçak seferleri konuluyor. Hatta Kültür ve Turizm Bakanımızın geniş bir kafile ile gittiği ve orada yaptığı görüşmelerden sonra karşılıklı olarak bunun daha da artacağı, oradan gelen misafirlerin daha da çoğalacağını düşünüyoruz. Rusya'dan da charter seferlerinin başlamasıyla birlikte bunların Pamukkale'ye de olumlu yansıyacağını bekliyoruz. 2017 yılından çok umutluyuz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Pamukkale Murat Şen Rusya İran Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title