Haberler

Pamukkale'de İlahiyatçı Hasan As Kadir Gecesini Anlattı

Pamukkale Belediyesi’nin ‘Karahayıt’ta Ramazan Geceleri’ programları devam ediyor.

Pamukkale Belediyesi'nin 'Karahayıt'ta Ramazan Geceleri' programları devam ediyor.

Pamukkale Belediyesi'nin 'Karahayıt'ta Ramazan Geceleri' adıyla yaptığı etkinlikler sürüyor.

Etkinliğin 13'ncü programında İlahiyatçı Hasan As, gerçekleştirdiği sohbette katılımcılara Kadir Gecesi'nin önemini anlattı. Ramazan ayında orucun insanlığa ciddi bir eğitim verdiğini belirten As, "Ramazan ayı rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayıdır. Yüce Allah Kur'an'da, 'Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an-ın indiği aydır' buyurmuştur. Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Oruç ayı insanlığa ciddi bir eğitim verilen önemli bir aydır. Bu ayda tutulan oruçlar, ibadetlerle nefsin bel kemiği kırıldığı gibi, yardımlaşma, birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı bir dönemi yaşarız. Nefsimizi terbiye ettiğimiz bu ay sonrasında 11 ay boyunca dinimize uygun bir şekilde yaşamaya devam ederiz" dedi.

Program sonrasında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'de İlahiyatçı Hasan As,'a teşekkür ederek içerisinde Kur'an-ı Kerim, tespih ve esansın bulunduğu sanduka hediye etti. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Gecesi Pamukkale Karahayıt Hasan As Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title