Haberler

Pamukkale'de İki Beyaz Buluştu

Güncelleme:

Yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı hava Denizli'de etkisini sürdürürken, Pamukkale'ye yağan kar göze hoş gelen görüntüler oluşturdu.

Pamukkale'de "iki beyaz" buluştu- Yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı hava Denizli'de etkisini sürdürürken, Pamukkale'ye yağan kar göze hoş gelen görüntüler oluşturdu- TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurlu Başkanı Köseoğlu: "Pamukkale, yenilenen karayolu ve çevre düzenlemeleriyle 2015 yılında da ülkemizin en çok ilgi çeken turizm merkezi olacağına inanıyorum" UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası" listesinde yer alan Pamukkale'ye yağan kar, güzel görüntülerin oluşmasına sebep oldu.Pamukkale'yi ziyarete gelen yabancı turistler yağışlı ve soğuk havada örenyerini şemsiye altında gezerken, kimileri traverten ve kar beyazlığını fotoğraf makinası ve kameralarıyla görüntüledi. Soğuk hava nedeniyle travertenlerde suyun buharlaşması da güzel görüntüler ortaya çıkardı. Örenyerideki Hierapolis Antik Kent, travertenler, tiyatro ve antik havuzunu gezen turistler, soğuk hava ve kara rağmen ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başlanı Turan Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin geçen yıl örenyeri gelirlerinde birinci sırada olduğunu hatırlatarak, kar yağışı sonrasında oluşan doğal güzelliklerinin yerli ve yabancı turistleri büyülediğini söyledi. Turistlerin, Pamukkale'ye kış aylarında da ilgi gösterdiğini belirten Köseoğlu, "Pamukkale'ye kış aylarında çoğunlukla Uzakdoğu ülkelerinden turistler ziyarete geliyor. Örenyerindeki kar yağışı görsel güzellikler oluşturdu. Havanın soğuk olmasına rağmen tursitler, travertenlerde gezip fotoğraf çekerek, iki beyazın buluşmasına şahitlik ediyor" dedi.Turan Kösoğlu, Pamukkale'nin, yenilenen karayolu ve çevre düzenlemeleriyle 2015 yılında da Türkiye'nin en çok ilgi çeken turizm merkezi olacağına inandığını dile getirerek, "Pamukkale ve Denizli'nin daha çok ve etkin tanıtımının yapılabilmesi için yerel kuruluşların yakın işbirliği içinde çalışmaları önem arz etmektedir. Günübirlik konaklamadan uzun süreli konaklanan bir turizm merkezi olması için turistlerin eğlenebilecekleri ve vakit geçirebilecekleri mekanların oluşturulması, şehir merkezinde cazibe alanlarının artması önem taşımaktadır" diye konuştu. -

Kaynak: AA / Güncel

Pamukkale Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title