Haberler

Pamukkale Belediyesi'nin 'Beyaz Cennet' İnadı

Denizli'nin merkez Pamukkale Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Gürlesin, UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde bulunan 'beyaz cennet' Pamukkale örenyeri ile antik havuzun işletme hakkının kendilerine verilmesi için başlattığı mücadeleden vazgeçmiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuran Belediye, sonuç alamazsa gelecek yıl açılacak ihaleye girecek.

Denizli İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından 2013'e kadar işletilen Pamukkale, kentin büyükşehir statüsüne geçmesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2013'te, TÜRSAB'a verildi. Pamukkale örenyeri ile antik havuzun işletmesini iki yıldan bu yana TÜRSAB yürütürken; Pamukkale'nin işletmesinin Denizli'de kalması için yapılan girişimler ise sonuçsuz kaldı. Hem Büyükşehir hem de Pamukkale Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurmasına rağmen olumlu bir sonuç alamadı.

BAŞKAN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Pamukkale'nin işletmesi TÜRSAB'a verildiğinde Denizli İl Genel Meclisi Başkanı olan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, işletme hakkının kendilerine verilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptığı başvurunun peşini bırakmıyor. Belediyesinin sınırları içerisinde bulunan Pamukkale'nin işletilmesinin de belediye olarak kendi hakları olduğunu söyleyen Gürlesin, çabalarından sonuç alamazsa gelecek yıl yapılacak ihaleye katılacaklarını ve Pamukkale'ye talip olacaklarını söyledi.

Son olarak MÜSİAD Denizli Şubesi'nin konuğu olan ve dernek üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Gürlesin, Pamukkale'nin hemen yanında bulunan Karahayıt'ın termal turizm bölgesi olması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Pamukkale'nin işletim hakkı için de girişimlerini sürdürdüklerini belirtti. Gürlesin, "Şu an işletme hakkı TÜRSAB'ta olan Pamukkale'nin Denizli'ye tekrar verilmesini istiyoruz. Bu konuda yaptığımız girişimlerle Pamukkale Belediyemize ya da Büyükşehir Belediyemize, bu cennet köşenin işletim hakkının verilmesini talep ettik. Bunun için çabalıyoruz. Eğer yerel yönetimlerimize devir edilmesi durumunda insanlarımızın bu güzelliği görmeleri için ayda bir gün ya da dini veya milli günlerde halka açılması noktasında çalışmalarımızı da hayata geçirebileceğiz. Beyaz cennet Pamukkale'nin işletilmesi ile ilgili bir devir olmazsa 2016 yılının sonunda sözleşme süresinin dolması nedeniyle burası ihaleye çıkacak. Bu ihaleye de girmek istiyoruz" dedi.

Termal sağlık turizminin gelişmesi için Almanya'dan Çardak Havaalanı'na charter uçuşların başlaması için görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Başkan Gürlesin, Sağlık Bakanlığı'nın Karahayıt'ın özel alan ilan edilmesi için çalışma yürüttüğünü söyledi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Gürlesin Pamukkale Karahayıt Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title