Haberler

Pamukkale Belediyesi "Hayvan Sağlığı" Ekipleri Çalışmalarına Devam Ediyor

Pamukkale Belediyesi'nin ilçede hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak, üreticiye destek vermek amacıyla başlattığı 'Hayvan Sağlığı' çalışmaları devam ediyor.

Pamukkale Belediyesi, ilçede hayvancılığın gelişimi ve üreticiye destek vermek amacıyla hizmet veren hayvan sağlığı ekibi 6 bin 730 hayvanı sağlık taramasından geçirdi. İki ayrı ekipte veterinerler ve yardımcı sağlık personelleri mahallelerde hayvan üreticilerini ziyaret ederek besihaneleri taradı. Kısa zamanda irili-ufaklı 293 besihanede 5 bin 900 büyükbaş, 830 küçükbaş olmak üzere 6 bin 730 hayvan Pamukkale Belediyesi'nin veteriner hekimleri tarafından ücretsiz gözlemlenerek, gerekli sağlık tedbirleri alındı, üreticilere bilgiler verildi.

Pamukkale Belediyesi olarak her alanda vatandaşlara hizmet ulaştırdıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "İlçemizde turizm, sanayi, tarım ve hayvancılık önemli sektörler. Pamukkale Belediyesi olarak istihdamın artması, ekonomiye katkı sunulması amacıyla çalışma alanımız içinde tüm sektörlere destek olmaya çalışıyoruz. İlçemizde hayvancılıkta gelişimini sürdürmektedir. Hayvancılığın gelişimine katkı sunmak, üreticimize destek olmak amacıyla 3 ay önce Hayvan Sağlığı Ekibini kurduk. Sahada çalışmaya başlayan iki ayrı ekibimiz, her gün mesai saatleri içerisinde mahalle mahalle dolaşarak muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla iş birliği halinde üreticilere ziyaretlerde bulunarak, besihanelerin gerekli kontrollerini yapıyor, eksik ve sorunların giderilmesine yönelik bilgilendirmede bulunuyor, hayvanlar sağlık taramasından geçiriliyor. Varsa hasta hayvanların teşhisleri yapılarak hastalığa sebep olan olumsuzlukların giderilmesi ve tedavisi yönünde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Şuana kadar ortaya çıkan tablo ve üreticimizin memnuniyeti bizlere yaptığımız çalışmanın önemini gösteriyor. İlçemizde hayvancılığa destek olmaya devam edeceğiz" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title