Haberler

Pamukçu'da Kültür ve Gelenekler Unutulmadı

Balıkesir'in Pamukçu mahallesinde "2.Pamukçu Bengi ve Gülgülü şenliği" düzenlendi.

Balıkesir'in Pamukçu mahallesinde "2.Pamukçu Bengi ve Gülgülü şenliği" düzenlendi.

Pamukçu kültür ve geleneklerinin yaşatılması için düzenlenen şenlik Altıeylül Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleşti. Altıeylül Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan yardımcıları ve Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Hasan Şafak ve çok sayıda davetlinin katıldığı 2. Pamukçu Bengi ve Gülgülü Şenliği yoğun ilgi gördü. Şenlikte açılış konuşmasını yapan Pamukçu Bengi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ritfan Demiröz "Pamukçu kültürel anlamda çok zengin kasaba. Balıkesir'in, Türkiye'de ve dünyada tanınmasında çok büyük katkısı olan ve Atatürk'ün de çok sevdiği 1958 yılında dünya birincisi olan, meşhur Bengi Oyunu, Pamukçu'ya ait bir oyundur. Yine Pamukçu yöresel kadın ve erkek kostümleri, Erfene (sohbet) geceleri, çok çeşitli nişan ve düğün adetleri ile adeta bir kültür başkentimiz olmuştur" dedi.

2006 yılında kurulan Pamuk Pamukçu Bengi Gençlik Spor Kulübü Derneği çatısı altında gerçekleşen etkinlikler hakkında bilgi veren Demiröz, "Bundan 50 yıl öncesine kadar yaygın olarak yaşatılmış ve şu anda unutulmaya yüz tutmuş olan, bu eşsiz Pamukçu kültürünün, gelenek ve göreneklerinin tekrar gün yüzüne çıkartılarak yaşatılması, korunması, gelecek kuşaklara doğru olarak aktarılması için çaba göstermekteyiz. Buradan, bu şenliğimizi yapmamızda bizlere desteğini esirgemeyen Balıkesir Büyüşehir Belediyesi'ne, Balıkesir Altıeylül Belediyesi'ne, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, bizim ricamızı kırmayıp çevre il ve ilçelerden gelen konuk misafir ekiplerimize, Kulübümüzün çok değerli oyuncularına ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, sohbet ekibinde görev alan arkadaşlarıma, çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Törende Pamukçu Bengi Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Demiröz, Başkan Kafaoğlu'na katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. Törende konuşan Başkan Zekai Kafaoğlu ise "Kültürümüzün, gelenek ve göreneklerinin unutulmaması ve her daim yaşatılması için üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz. Allah sizleri bizlerden, bizleri sizlerden ayırmasın inşallah" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zekai Kafaoğlu Altıeylül Balıkesir Pamukçu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title