Haberler

Pamuğun Tekstile Yolculuğunu Anlatan Sergi Şanlıurfa'da Görücüye Çıkacak

Pamuğun, tohumdan konfeksiyona kadar geçirdiği süreci konu alan ve 2010 yılında Anadolu Ajansı'nın 90. kuruluşu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Süvari Tekstil işbirliğinde hazırlanan fotoğraf sergisi, 29 Nisan Salı günü saat 16.00’da Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Pamuğun, tohumdan konfeksiyona kadar geçirdiği süreci konu alan ve 2010 yılında Anadolu Ajansı'nın 90. kuruluşu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Süvari Tekstil işbirliğinde hazırlanan fotoğraf sergisi, 29 Nisan Salı günü saat 16.00'da Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Başta Şanlıurfa olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden Çukurova'ya giden tarım işçilerinin bin bir emek verdiği pamuğun, konfeksiyon fabrikalarında sonlanan zorlu yolculuğunun her aşamasının yansıtıldığı sergide 42 eser yer alıyor.

BELGESEL FİLM TADINDA

Belgesel film tarzında hazırlanan ve pamuk tarımının Osmanlı'dan günümüze kadar geçirdiği evrelerin de konu edildiği sergide, Ersin Altınsoy, Dilek Akın, Aykut Ünlüpınar, Volkan Kaşık, Seçkin Yalçın ve Haşmet Bahadır Laçin'in objektifinden birbirinden değerli eserler yer alıyor.

Lifi ile tekstil sanayisine, çiğidi ile yağ sanayisine, küspesiyle hayvancılık sektörüne hammadde sağlayan pamuğun önemine dikkat çekmeyi amaçlayan ve aylarca süren özverili bir çalışmayla hazırlanan sergi 8 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Ajansı Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title