Haberler

'Pampiş'i de Hack'lemişler

Güncelleme:

İzmir polisinin, casus yazılımlarla cep telefonu dinlemelerine ve internet sitelerinin hack'lenmesine yönelik olarak üç ilde düzenlediği operasyon kapsamında yakalanan 6 kişiden, hastandede tedavi gören biri dışındaki 5'i adliyeye sevkedildi. Zanlıların, ünlü oyuncu Beren Saat ve 'pampiş' sözleriyle gündeme gelen şarkıcı Hilal Cebeci'nin internet sayfalarını da hack'ledikleri ortaya çıktı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçlar Büro Amirliği İzmir merkezli olarak İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Yılbaşından bu yana 21 ilden 52 kişinin, zanlılardan para karşılığında casus program satın alıp, 55 kişiyi dinledikleri tespit edildi. Programı satın alanların genellikle eşlerini, eski eşlerini, sevgililerini ya da çalışanlarını dinlettikleri belirlendi. Operasyon kapsamında, 'Sanal Casus' adlı internet sitesi sahibi O.G. (Orhan Güneşliler) (36) ve B.K. (26) ile F.K, B.K, M.D., S.K. gözaltına alındı. Site sahibi ile birlikte hareket eden "Nosleep" rumuzlu hacker B.K.'nin hacker arkadaşları F.K. (28), B.K. (21) ve M.D.(16) ile takma isimler kullanıp, yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini hack'lediği de saptandı. Gözaltına alınan 6 kişiden 4'ünün, ünlü oyuncu Beren Saat ile 'pampiş' lakaplı şarkıcı Hillal Cebeci'nin hayran sayfasını, bazı kamu kurumları, siyasi parti ve milletvekillerinin sayfalarının da yer aldığı bine yakın internet sitesini hack'lediği anlaşıldı. İnternet sitelerini hackleyenler arasında bulunan 16 yaşındaki M.D.'nin bu işi para için değil kendisini ispatlamak için yaptığını söylediği öğrenildi. M.D.'nin hack'leyeceği sitelere, saldırmadan önce uyarı maili gönderdiği de öğrenildi. İnternet sitelerine zarar verilen AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Yozgaz Milletvekili Yusuf Başer ve Düzce Milletvekkili Osman Çakır ile telefonları dinlenen mağdurların, casusuluk programı satanlardan şikayetçi olduğu belirtildi.

Dört ay önce beyin ameliyatı olan çete lideri O.G.'nin gözaltına alındığında fenalaşınca, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı da ortaya çıktı. O.G'nin ifadesinin henüz alınmadığı, işlemleri tamamlanan zanlılardan B.K., F.K, B.K, ve S.K. adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük olan M.D. ise Çocuk Büro Amirliği tarafından adliyeye çıkartıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hilal Cebeci Beren Saat İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title