Haberler

Pamir'in İsmi, Fidanda Yaşayacak

Güncelleme:

Edirne Belediye Başkanı Gürkan,proje kapsamında diktiği fidanlardan birine, kaybolduktan sonra komşu evin havuzunda ölü bulunan Pamir'in adını verdi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kent Ormanı Parkı projesi kapsamında diktiği fidanlardan birine, İstanbul'da, kaybolduktan sonra komşu evin havuzunda ölü bulunan 3,5 yaşındaki Pamir'in adını verdi.

Proje çerçevesinde, Fırınlarsırtı mevkisinde oluşturulacak park için tören düzenlendi. Belediye Başkanı Gürkan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlarla, park alanına fidan dikti.

Gürkan, törende, projenin eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi'nin direktifleriyle oluşturulduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti. Parkın, 72 bin metrekarelik devasa bir alana kurulduğunu ifade eden Gürkan, alanın mülkiyetinin belediyeye ait olduğunu dile getirdi.

Gürkan, bin 250 fidan dikilen parkta, ana yürüyüş aksı, iki etkinlik alanı, futbol, basketbol ve  voleybol alanı, 16 oturma alanı, bisiklet ve yürüyüş alanı ile 4 oyun parkı olacağını söyledi.

Diktiği bir fidanın adının Pamir Dikdik olduğunu belirten Gürkan, "Pamir'i kaybettik ama kendisi bu ağaçta yaşasın inşallah" dedi.

Gürkan, yakın zamanda Edirne Belediyesi Berkin Elvan Çocuk Tiyatrosu kuracaklarını kaydetti.

Pamir Dikdik, İstanbul Beşevler Sitesi'ndeki evinden 4 Nisan'da, anne ve babası uyurken çıktıktan sonra kaybolmuş ve yaklaşık 30 saat süren arama kurtarma çalışmalarının ardından komşu evin havuzunda ölü bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Gürkan Recep Gürkan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title