Haberler

Palu Tarihine Sahip Çıkıyor Kampanyası

Elazığ’ın Palu ilçesinde Ulu Cami, Çarşıbaşı Hamamı, Çemşid Bey Cami ve Alacalı Mescit’in restorasyonları yapılırken, ’Palu tarihine sahip çıkıyor’ sloganı ile bağış kampanyası başlatıldı.

Elazığ'ın Palu ilçesinde Ulu Cami, Çarşıbaşı Hamamı, Çemşid Bey Cami ve Alacalı Mescit'in restorasyonları yapılırken, 'Palu tarihine sahip çıkıyor' sloganı ile bağış kampanyası başlatıldı.

Elazığ'ın Palu ilçesinde kültür ve tarih turizmini canlandırma adına başlatılan 'Tarih Palu'dur, Palu tarihtir' projesi kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ve Fırat Kalkınma Ajansı destekli Palu Kalesi eteğindeki tarihi yapıların restorasyonu devam ediyor. Palu'da Cemşid Bey Külliyesi, Ulu Cami, Çarşıbaşı Hamamı, Alacalı Mescit'in restorasyonlarının 2015 yılı içinde tamamlanması beklenirken, proje kapsamında tarih ve inanç merkezlerinin kavşağı olarak bilinen tarihi Palu Köprüsü'nün yanında eski Palu evleri formatında, Palu Konağı inşa ettirerek ilk sosyal tesisin kurulması hedefleniyor.

Palu Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Yapılan bu çalışmalarla hem kültürel mirasımıza sahip çıkmak hem de ilçemizin kalkınma dinamiği olacağına inandığımız kültür ve tarih turizminin canlanmasını sağlayarak, bu sektörün ilçemizin ekonomisine, kültürüne, sosyal yapısına, olumlu etkilerini göstererek, özel sektörün de bu alanda yatırım yapmasının önünü açmayı hedefliyoruz" denildi.

Açıklamada aynı zamanda, Palu Kaymakamlığı, Kültür Dayanışma Derneği ve Belediye Başkanlığı tarafından tarihi çeşmeler olmak üzere diğer eserlerin de restorasyonunu sağlamak için 'Palu tarihine sahip çıkıyor' adlı bağış kampanyasının başlatıldığı duyuruldu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çarşıbaşı Elazığ Palu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title