Haberler

Palandöken: "Türkiye'nin En Çok Kadın Üyesine Sahibiz"

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK'in çeşitli meslekleri icra eden 193 bini aşkın kadın üyeye sahip olduğunu ve böyle bir kurumun Genel Başkanı olmanın verdiği gururla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını söyledi. Palandöken, belirterek, "Toplumumuzun yarısını oluşturan çok değerli kadınlarımız, annedirler, eştir, abladır, sevginin temsilcileridir, bunlarla beraber üretiminde en önemli paydaşıdır. Esnaf ve sanatkar kadınlarımızın sorunlarını belirleyip çözüm üretilmesi için-Ulusal Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu-oluşturulmuştur' dedi.

"ÜRETİME KATILACAK KADINLARIMIZA POZİTİF AYRIMCILIK"

Kadınlarımızın üretime daha fazla katılımının sağlanması için hali hazırda faal bulunan kadın esnaf ve sanatkarların birçok konuda yaşadığı sorunların giderilmesi gerektiğini belirten Palandöken, "Zaman kaybedilmeden doğum borçlanması hakkı verilmelidir. Son 10 yıl içerisinde kadınlarımızın artan başarısı ortadadır. Toplumsal duyarlılık artmış, bu alanda önemli ölçüde farkındalık yaratılmıştır. Ülkemizde kadınların iş gücüne katılımını artırmak, yeni işyerleri kurmaları ve ekonomik fırsatlar alanında kadın ve erkek arasındaki farkı azaltmak için pozitif ayrımcılık yapılmasını destekledik" ifadesini kullandı.

"İŞ GÜÇÜNE KATILIM YÜZDE 30 SEVİYESİNDE"

2012 yılının başında yüzde 27,2 olan kadınlarımızın işgücüne katılım oranın bugün yüzde 30,2'ye çıkmasının yeterli olmasa da sevindirici olduğunu kaydeden Bendevi Palandöken şunları dedi:

"Özellikle eğitim, sağlık, bankacılık ve adalet alanlarında istihdam edilme oranları yüzde 70'lere çıkmıştır. Ayrıca kadınlarımızın kendi işyerini kurabilmesi için KOSGEB Girişimcilik Kredisi devreye sokulmuş ve 30 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin liraya kadar kredi verilmeye başlanmıştır. İşyerlerini kuranlarında yarısını kadınlarımız oluşturmuştur. Bunları söylemekte ki amacım, kadınların sosyo - ekonomik konumunun öncelikle güçlendirilmelidir. En önemlisi girişimci kadınlarımızın önü mutlaka açılmalıdır. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum". - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title