Haberler

Palandöken: "Tatilin 9 Gün Olması Karayolunda Yoğunluğu Arttıracak"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken LYS sınavlarının bitmesi, 2015-2016 eğitim ve öğretim tatilinin başlaması ve Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte karayollarındaki trafikte yoğunluğun yaşanacağına dikkat çekti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken LYS sınavlarının bitmesi, 2015-2016 eğitim ve öğretim tatilinin başlaması ve Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte karayollarındaki trafikte yoğunluğun yaşanacağına dikkat çekti. Uçak ve hızlı tren bilet fiyatlarındaki yükseklik sebebiyle karayoluna rağbet edileceğini belirten Palandöken, dikkatli olmaları konusunda sürücüleri uyardı.

Yaptığı yazılı açıklamada bir önceki yıl 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinde alınan tüm önlemlere rağmen meydana gelen 423 trafik kazasında 100'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiğine ve 100'lerce kişinin de yaralandığını ve sakat kaldığına işaret eden Palandöken, "Bu yıl Ramazan Bayramı tatili 9 gün. Buna ek olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona erdiği ve LYS sınavlarının bitişi ile birlikte ülke genelinde 40-45 milyona yakın kişi hep birlikte tatile çıkacak. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve sömestri tatili ile birleştirilmesi ile uçak ve hızlı tren bilet fiyatlarında aşırı zam yapılması karayolu trafiğini olumsuz etkileyecektir. Çünkü 4 ve üzeri aileler toplu taşıma araçları yerine daha ekonomik olması sebebiyle kendi özel araçları ile tatile gideceklerdir. Bu da trafikte aşırı yoğunluğun yaşanacağı anlamına gelmektedir" dedi.

"2 SAATTE 15 DAKİKA MOLA VERİLMELİ"

Palandöken, bayram tatillerinde gerek şehirler arası, gerekse şehir içindeki trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları uyarısından bulunan Bendevi Palandöken, trafik kazalarının birçoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını belirtti. Palandöken, "Sürücüler emniyet kemerleri sürekli takılı halde trafikte seyretmeliler. Şeker tadında bir bayram geçirmek için trafik kurallarına harfiyen uyulmalıdır. Tatil dönemlerinde trafik yoğunluğu normal zamana göre en az on kat artış göstermektedir. Özellikle trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz kurallara harfiyen uymalıdır. Çünkü tüm kazaların başında kurallara uymamak gelmektedir. Sıcak hava ile birlikte bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlar da sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak temkinli araç kullanılmalı ve her 2 saatte bir en az 15 dakika mola vermeli" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bendevi Palandöken Ramazan Bayramı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title