Haberler

Palandöken: "Hurda Araç Teşvikini Bekliyoruz"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hurda araç teşvikini beklediklerini belirterek, 20 yaşına gelen ticari araçların otomatikman hurdaya ayrılması gerektiğini söyledi.

Hurda araçların trafikten çekilmesi için yeni bir teşvik beklediklerini belirten Türkiye Esnaf ve sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Hurda araç teşvikini bekliyoruz. 20 yaşına gelen ticari araçlar otomatikman hurdaya ayrılabilmeli. Aracını hurdaya ayıracak esnafa sıfır faizli kredi verilerek aracını yenilemesi sağlanmalı. Böylece ağır vasıta sektörü hareketlenecek, hurda ithalatı azalacak, devletin geliri azalmayacaktır" dedi.

"HURDA ARAÇ TRAFİKTEN ÇEKİLMELİ"

Model yılı 1990 ve daha eski olan taşıtların hurdaya ayrılması ile ilgili sürenin 31 Aralık 2014'de sona erdiğini belirten Palandöken, "Araçların hurdaya ayrılması ile ilgili düzenlemenin kalıcı olarak değiştirilmesi gerekir. 2015 yılı itibari ile 21 yaş ve üstünde kamyon, kamyonet, otobüs sayısı 540 bin aracı geçmiş. Yeni düzenlemede çıkarılarak 20 yaşın üzerindeki araçların hurdaya ayrılabilmesine imkan tanınmalı ve bu araçların vergi ve trafik cezası gibi borçlarının tamamı silinmelidir" diye konuştu.

"TEMİZ ÇEVRE, GÜVENLİ YOLLAR İÇİN HURDA ÇEKİLMELİ"

Yapılacak yeni bir düzenlemenin ekonomiye etkilerinin son derece olumlu olacağını ifade TESK Genel Başkanı Palandöken, "Hurdaya ayırma işleminin sürekli olması, teslimat yerlerinin çoğaltılması halinde çeşitli nedenle süreyi kaçıranlar, aracını götüremediği için aracını hurdaya ayıramayanlar, gerekli şartlar oluştuğunda bu imkandan yararlanabilecektir. Esnafımızın uzun yıllar devreden borçlarının silinmesi, kredi verilerek aracını yenilemesi sağlanırsa yeniden daha verimli bir şekilde ticari hayatlarına devam edeceklerdir. Ayrıca ekonomik ömrü biten araçların yerine çevreye zarar vermeyen ve daha güvenli yeni model araçlar yollarda yerini alacaktır" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title