Haberler

Palandöken'de Protesto Yürüyüşü

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinedn Palandöken'de mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörleri, sporcular ve kayak öğretmenlerinden 30 TL ücret istenmesi protesto edildi.

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinedn Palandöken'de mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörleri, sporcular ve kayak öğretmenlerinden 30 TL ücret istenmesi protesto edildi. Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Palandöken Dağı'ndaki Özelleştirme Daire Başkanlığı İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Başkan Özer Ayık, Palandöken'de kayak yarışları yaptıramadıklarını söyledi.

Bugün saat 11.00'da 2 bin 200 rakımdaki Gondol Lift önünde toplanan kayak öğretmenleri, antrenör ve sporcular, Federasyon Başkanı Özer Ayık önderliğinde, yaklaşık 40 metre uzaklıktaki Palandöken Özelleştirme Daire Başkanlığı İl Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Kayakçılar taşıdıkları çelengi bırakarak olayı alkışlarla protesto etti. Tek amaçlarının karşılaştıkları mağduriyeti dile getirmek olduğunu ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, şöyle dedi:

"Amacımız; üzüm yemek. Tek amacımız bir mağduriyet söz konusu. Erzurum'daki kulüpler ve Federasyon olarak büyük bir mağduriyet içeresindeyiz. İlgililere sesimizi duyurmak için toplandık. Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları hazırlıkları kapsamında Palahdöken ve Konaklı çok önemli spor tesislerine kavuştu. Burada emeği geçen Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğa'a şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak şu an da gelinen aşamada bilindiği üzere Konaklı ve Palandöken kayakcıların spor salonu gibi. Ama sporcular, antrenröler ve kuluplar hiçbir şekilde buralardan faydalanamamakta. Bizde federasyon olark Erzurum'da her yıl 8-10 yarış düzenlerken yu anda sezonun yarısını geçtik fakat hiçbir faaliyet yapamaz hale geldik. Faaliyet yaptığımızda tesislere kişi başı 30 lira para ödememezi gerekiyor. Kayakevi, kayakçıların çatısı, yuvası ama buraya da artık yarışma için gelen illerv e kulaplar 100 lira karşılığında kullanabilecek. Dolayısı ile mağduriyetimiz şu ki, Eruzurum'da bulunan sporcular, kulüpler tesislerden faydalanamıyorlar. Bu ücreti ödeyecek maddi kazançları da yok. İsteğimiz spor tesislerine girip spor yapabilmektir. Başbakanımızdan bir yazılı kararla ulusal ve uluslararası faaliyetlerde ve spor kulüplerinin bu tesisleri ücretsiz olarak kullanmasını istiyoruz. Türkiye'de 40'ın üzarinde kayak merkezi bulunuyor. Sadece Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı kayak merkezinde böyle bir uygulama var."

TFB Özer Ayık'ın konuşması ardından eyleme katılan yaklaşık 300 kayakçı, alkışlarla sessizce dağıldı. Palandöken'de son olarak geçen hafta içinde Özelleştirme Daire Başkanlığı İl Müdürlüğü'nde görevli 60 işçi, maaşlarında indirme gidileceği haberi üzerine mekanik tesisleri kapatarak yarım saatlik eylem düzenlemişti. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Palandöken Özer Ayık Konaklı Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title