Haberler

Palandöken'de 'Karton Kızak' Yarışı

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden Palandöken'deki 'Xanadu Snow White' oteli tarafından bu yıl 2'ncisi organize edilen 'Karton Kızak' yarışı ilginç görüntülere sahne oldu.

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden Palandöken'deki 'Xanadu Snow White' oteli tarafından bu yıl 2'ncisi organize edilen 'Karton Kızak' yarışı ilginç görüntülere sahne oldu. Otelin kayak pistinde düzenlenen yarışmaya üniversite öğrencileri, turistler ve yöre halkından 85 kişi katıldı.

Sadece karton kutu ve bant kullanılarak yapılan karton kızaktan en çok ilgiyi hayalet motosiklet, vigink gemisi, nusret mayın gemisi, sandal gibi tasarımlar büyük ilgi gördü. Yaptıkları karton kızakları taşıyarak yaklaşık 200 metre uzaklıktaki 'start çizgisine' götüren yarışmacılar, bindikleri kızaklarla kaydı. Bazı yarışmacılar rüzgar gibi uçarken, bazıları da kızağının kayması için büyük çaba harcadı. Büyükler ve Küçükler ketegorisinde gün boyu devam eden yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödüller verildi.

Geçen yılın 'En İyi Tasarım Büyükboy'da yaptığı gitarla birinci olan ve bu yıl yarışmalara hayalet motosiklet ile katılan 22 yaşındaki Yasin Yılmaz, "Bugün sabah YGS'ye girdim. Öğleden sonra da 3 gün 2 gece yapmaya çalıştığım motosikletin son rütuşlarını tamamlayıp yarışmaya katıldım. 3 metre boyundaki motosiklet için 10 adet bant ve 20 koli kullandım. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda en iyi tasarım ödülünü alacağıma inanıyorum" dedi.

Xanadu Snow White Oteli Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı, karton kızak yarışını geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Birincilere Xanadu otelde iki gün tam pansiyon tatil ve İstanbul'a gidiş dönüş uçak bileti, İpat, ingilizce kursu, kol saati gibi hadılar verildiğini belirterek, "Kızak yarışmasında halkın ne kadar yaratıcı olduğunu bir kez daha gördük. Bant ve karton kutu ile yapılan kızakların bazıları rüzgar gibi uçarken bazıları da ilerlemekte güçlük çekti" diye konuştu - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Palandöken Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title