Haberler

Palandöken: "Çocuklarımız Beslenme Konusunda Uyarılmalı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Korsan ve yardımcı personeli olmayan servis araçlarından uzak durulmalı" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Korsan ve yardımcı personeli olmayan servis araçlarından uzak durulmalı" dedi.

2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi Eylül ayında başlarken; çocukların beslenmesi, hijyen, korsan servis ve yardımcı servis personeli konusunda ayrı ayrı uyarılarda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kesinlikle korsan ve yardımcı personeli olmayan servis araçlarından uzak durulmasını isteyerek, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz servis şoförlerimizde trafik kurallarına harfiyen uymalıdır. Veliler okullarda çocuklarımıza satılan gıda çeşitlerine ve okul kantinlerinin hijyen durumuna dikkat edilmelidir. Okul yönetimleri okul çevresinde seyyar ve açıkta satış yapanlara müsaade etmemelidir" dedi.

"KANTİNLERİN HİJYEN KOŞULLARINA DİKKAT EDİN"

Okulların açılmasıyla birlikte artan kantin alışverişlerinde, velilerin ve okul yöneticilerinin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Evlatlarımızın sağlıklı beslenebilmesi için hijyen koşullarına dikkat eden esnaflarımızdan gıda ürünlerini temin edin. Seyyar olarak, açık tezgahlarda sağlıksız ve denetimsiz satış yapan kişiler mutlaka denetlenmeli ve bu satışların önüne geçilmelidir. Çocuklarımız da sağlıksız beslenme ve açıkta yapılan satışlar konusunda mutlaka bilgilendirilmelidir. Çünkü yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmelerini tüm veliler olarak arzu ederiz. Okul yönetimi ve emniyet yetkililerimiz okul çevresinde satış yapmaya çalışan seyyar satıcılara da engel olunması için gerekli tedbirleri almalıdır" ifadesini kullandı.

"OKUL SERVİSLERİNE DİKKAT"

Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte piyasada çok sayıda korsan servis aracının olduğuna da dikkat çeken Palandöken, şunları dedi:

"Okul sezonunun başlamasının ardından okullarımızın çevresinde korsan servis araç işletmecileri çoğalmaya başladı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha güvenli bir eğitim ve öğretim için mutlaka yardımcı personeli ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan servis araçlarının tercih edilmesi doğru olacaktır. Tüm öğrenci velilerimiz bu konuda duyarlı olmalı ve çevrelerindeki korsan servis araçlarını barındırmamalıdır. Okul yönetimleri de servis araçlarını, düzenli servis bakımları, hijyen ve yardımcı personel konularında uyarılarda bulunmayı ihmal etmemeliler.Korsan servis araçları ve servislerin kurallara uygun olup olmadığını emniyet yetkililerimiz denetlemelidir. Ayrıca servislerde rehber personel bulundurmayan servis araç ve şirketlerini mutlaka Servis Araçları Odasına bildirmelidirler." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title