Haberler

Palandöken Amasya'da Konuştu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarının yapılandırılmasını sağlayacak torba yasa kapsamında emeklilerden kesilen yüzde 15’lik payın dışındaki taleplerinin tamamının karşılandığını açıkladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarının yapılandırılmasını sağlayacak torba yasa kapsamında emeklilerden kesilen yüzde 15'lik payın dışındaki taleplerinin tamamının karşılandığını açıkladı.

TESK'in Amasya'da Ankara, Bartın, Çankırı, Çorum, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Samsun, Sinop, Tokat ve Yozgat'tan birlik başkanlarının katılımıyla Grand Otoman Salonları'nda düzenlediği Karadeniz Bölgesi iftar yemeğinde yaptığı konuşmada şu an Başbakanlık'ta bekleyen ve TBMM'ye gelmesi öngörülen torba yasaya değinen Bendevi Palandöken, "Torba yasada birçok esnaf ve zanaatkarımızın yapılandırmayla ilgili çalışmaları devam ediyor. Orada sadece sizi çok ilgilendiren emeklilerden kesilen yüzde 15'lik payın hala devam etmesi. Ancak bir kanun değişikliğiyle mümkün olacak. Dolayısıyla bu meselenin dışında taleplerimizin tamamı karşılanmış vaziyette. Önemli bir şekilde de genel kurula komisyondan indirilecek. Sadece torba yasayla sosyal güvenlik primi değil, borçlarımızın, vergi borçlarımızın da tekrar yapılandırmayla birlikte esnafın rahat nefes alacağı bir ortam sağlanacak" dedi.

Türk ekonomisinin giderek güçlendiğine değinen Palandöken, "Artık Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye artık gerçekten de hak ettiği noktaya taşınabilecek ve artık bırakın o noktalara taşınılmasını, artık Avrupa Birliği sürecinde bile çok önemli bir noktada olan ülkemizin üzerinde kem gözler var. Bizi birbirimize düşürmek isteyen insanlar var. Bugün Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi'nin başkanlığını bu dönem ben yapıyorum. Yani artık Türk esnaf ve zanaatkarı Avrupa'da da var. Sadece Almanya'da 60 bin işyerimiz var. Dolayısıyla artık Grundig fabrikasının sahiplerisiniz. Belki de sizin çıraklarınız. İşte düşünün Türkiye nereden nereye geldi" diye konuştu.

Yemeğe TESK yöneticilerinin yanı sıra Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, Defterdar Hanefi Eraslan ile Müftü İsmail İpek de katıldı. Vali Çomaktekin, Palandöken'e günün anısına Amasya Saat Kulesi maketini hediye etti. Palandöken, Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Köse ile beraber yaklaşık 20 yılı aşkın süredir birlik başkanlığı yapan Hatay Karaman'a hizmeti anısına plaket verdi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Bartın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title