Haberler

Palalı Saldırganın Babası Özür Diledi!

Güncelleme:

Dün Taksim`de görüntülenen palalı saldırganın babası konuştu.

Taksim'de kameralara yansıyan eli satırlı ve palalı kişiler eylemcilere saldırmıştı. Ellerinde satır ve palalarla saldıran kişiler eylemcilerin yaralanmasına sebep olmuştu. Bunun üzerine Vali Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından vatandaşları ve bir polis memurunuda yaralayanların gözaltına alındıklarını duyurdu.

Taksim'de dün düzenlenen Gezi Parkı eyleminde polis müdahalesi sırasında kameralara yansıyan eli palalı saldırganlardan Sabri Çelebi'nin babası Mahmut Çelebi özür diledi. Çelebi, "Oğlumun yaptığı kabul edilemez. Kürt ve Türk halkından özür dileriz" dedi.

"İŞ YAPAMADIK"

Taksim'de esnaflık yaptıklarını söyleyen Mahmut Çelebi, Gezi Parkı eylemlerinden dolayı zarar ettiklerini belirtti. Çelebi, bir aydır mağdur olduklarını ve bu mağduriyetin sorumlusunun AKP hükümetinin politikaları olduğunu dile getirdi.

DİHA'nın haberine göre;Talimhane'de esnaf olduklarını belirten baba Çelebi, Gezi Parkı direnişi başladığı günden bu yanan yaşanan polis müdahalelerinin ardından başlayan çatışmalar nedeniyle iş yapamadıklarını, bu durumun kendileri için büyük problemlere sebep olduğunu söyledi.

"KÜRT VE TÜRK HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Oğlunun da bu sebeple büyük bir bunalıma girdiğini ileri süren Çelebi, ama nedeni ne olursa olsun oğlunun yaptığı saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Saldırı sebebiyle Kürt ve Türk halkından özür dilediğini dile getiren Çelebi, "Başta tüm Kürt ve Türk halkından özür diliyorum. Taksim'e çıkan insanlardan özür diliyorum. Bu saldırı en çok benim zoruma gitti bunun olmaması lazımdı. Keşke yaşanmasaydı" diye konuştu.

1993 yılından bu yana İstanbul'da esnaflık yaptıklarını belirten Çelebi, Taksim'de Gezi Parkı direnişi boyunca polis müdahalelerinin ardından başlayan olaylar nedeniyle işyerlerinin iş yapmadığını ve kiralarını dahi ödeyemez duruma geldiklerini söyledi. Bunun sebebinin ise Gezi Parkı'nda ağaçların kesimi ile başlayan süreçte AKP tarafından izlenen yanlış politikalar olduğunu söyledi.

"BEN DE DİRENİŞE DESTEK VERMİŞTİM"

Çelebi, "AKP eğer bunları yapmasaydı ne halk ne de esnaf bu kadar zarar görürdü. Ben tekrardan tüm halktan özür dilerim. Bir ağaç kesen bir insan öldürmüş olur diyorlar. Ama bunlar ağaç kesmeye kalkıyor. Ben de buradaki direnişe destek vermişim" diye belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Çelebi Taksim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title