Haberler

Paksoy'dan Osb Brifingi

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a, altyapı çalışmaları başlayan Elbistan OSB ile ilgili olarak geniş ve ayrıntılı bilgiler sundu.

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'a, altyapı çalışmaları başlayan Elbistan OSB ile ilgili olarak geniş ve ayrıntılı bilgiler sundu.

Elbistan OSB'nin altyapı çalışmalarının kısa zamanda tamamlanacağını ve ardından da elektrik hatlarının çekimi için çalışmaların başlayacağın anlatan Paksoy, Vali Güvençer ve Kaymakam Akkoyun'un OSB hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

OSB alanında Vali Güvençer ve Kaymakam Akkoyun'a kısa süreli brifing veren ve Elbistan OSB'nin özellikleri hakkında detayları anlatan Paksoy, OSB içerisinde bir meslek lisesi kurulmasının önemine değindi.

OSB'de görev alacak kalifiye elemanların yetiştirilmesi amacıyla meslek lisesinin çok önemli olduğuna değinen Paksoy, yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi:

"2012 yılının başlarına kadar yavaş giden Organize Sanayi Bölgesi projemizin 2014 yılının Kasım ayında alt yapı ihalesi yapıldı. Elbistan Organize Sanayi Bölgesinin Altyapı Yapım işi ihalesini, yüklenici firma 4 milyon 205 bin liraya alırken, çalışmalarına başladı. Elektrik ihalesi de yakın zamanda yapılacak. Organize Sanayi Bölgeleri, KOBi'ler ve yatırımcılar için büyük önem taşıyan kamu yatırımlarıdır. Elbistan Organize sanayi bölgesinin Toplam Alanı 112 hektardan oluşmaktadır. 2 etapta yapılması planlanmıştır. 1. Etap 57 hektar olup, toplam 33 muhtelif parsel bulunmaktadır. 2. etap ise 55 hektar olup toplam 51 muhtelif parselden oluşacaktır. Altyapının bitmesi ile birlikte parsellerin tahsisine başlayacağız. Elbistan Organize Sanayi Bölgesi tamamlanıp faaliyete geçtiğinde yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edileceği düşünülmektedir. Organize Sanayi Bölgelerine yatırım yapan müteşebbisler, karayolu, demiryolu ve havayolu ulaşım alternatifleri sunan bölgeleri daha çok tercih etmektedirler. Bu anlamda bölgemizde devam eden ulaşım projelerinin ivedilikle tamamlanması gerekmektedir. C, D ve E termik santrallerinin yapılmaya başlanmasıyla birlikte de bölgemize ağır tonajlı malzemeler, karayolu ve demir yoluyla gireceğinden, Gölbaşı-Termik santrali yolunun iyileştirilmesi ve Kapıdere-Elbistan tren hattının tamamlanması gerekmektedir. Bölgemiz, teşvik sisteminde 5. bölgededir. Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapacak yatırımcılarımız ise, 6. bölgenin teşvik, imkan ve fırsatlarından faydalanacaktır."

MESLEK LİSESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Paksoy, Türkiye genelindeki birçok OSB içerisinde meslek lisesi bulunduğunu ve buradan yetişen gençlerin OSB'lerde kalifiye eleman olarak istihdam edildiklerine dikkat çekerek, meslek lisesi talebini iletti.

Paksoy, "Hükümetimizin politikası gereği artık Organize Sanayi Bölgeleri alanlarına Meslek Liseleri yapılmaya başlanmıştır. Bizde Elbistan Organize Sanayi Bölgesine meslek lisesi açılmasını talep ediyoruz. Bu meslek lisesi yapıldığı takdirde termik santrallerine ve burada kurulacak fabrikalara kalifiye eleman yetiştirecektir. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kahramanmaraşlı işadamlarımız başta olmak üzere, bölgemizdeki tüm yatırımcılarımızı, Elbistan Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmaya davet ediyoruz. Odamızın Tarıma Dayalı ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi kurma projesi çalışmaları da vardır. Elbistan ve bölgesi, büyükbaş hayvancılık için önemli bir potansiyele sahiptir. Şu anda bölgemizde büyükbaş hayvan sayısı yaklaşık 80 bin civarındadır.

Besi Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile bu sayıyı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu potansiyeli bir an önce harekete geçirmek istiyoruz. Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok projemiz vardır. Bugüne kadar her konuda bize destek olduğunuz gibi, bundan sonraki projelerimizde da yanımızda olacağınıza inancımız tamdır. Elbistan Organize Sanayi Bölgesinin bölgemize ve Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyorum."

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Elbistan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy'a verdiği bilgiler ve yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, OSB yatırımının hayırlı olmasını diledi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Paksoy Kahramanmaraş Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title