Haberler

Pakistan Halk Hareketi Lideri Tekrar Ülkeye Döndü

Güncelleme:

Pakistan'daki hükümet karşıtı gösterilerin önemli isimlerinden olan PAT lideri Tahir-ul Kadri, İngiltere ve Kanada'ya yaptığı ziyaretin ardından ülkesine döndü.

Pakistan'daki hükümet karşıtı gösterilerin önemli isimlerinden olan Pakistan Halk Hareketi (PAT) lideri Tahir-ul Kadri, İngiltere ve Kanada'ya yaptığı ziyaretin ardından ülkesine döndü.

Lahor kentinde Allame İkbal Uluslararası Havalimanı'nda çok sayıda destekçisi tarafından karşılanan Kadri, burada yaptığı açıklamada, "hükümet karşıtı gösterilerinin sona ermediğini, gösterileri ülke çapına yayacaklarını ve devrim hareketine dönüştüreceklerini" söyledi.

Kendisine desteğin arttığını savunan Kadri, "Şu anda sadece partililer değil, şehirdeki diğer vatandaşların da beni karşılamak için buraya toplandığını görüyorum. Eylemlerimiz artık tek noktayla sınırlı kalmayacak, gösterileri ülke geneline yayacağız" diye konuştu.

Tahir-ul Kadri, devrim yapma iddiasıyla 17 Haziran'da Kanada'dan ülkesine dönmüş, Pakistan Adalet Hareketi'ne (PTI) destek vererek, 14 Ağustos'ta çok sayıda taraftarları ile Lahor şehrinden başkent İslamabad'a yürümüştü.

Başbakan Navaz Şerif'in istifası talebiyle 60 günden fazla başkent İslamabad'da süren hükümet karşıtı gösterilerinin ardından Kadri, parlamento binası önündeki oturma eylemlerini sona erdirdiklerini açıklamıştı. Kadri'nin 28 Ekim gecesi, sağlık kontrolünden geçmek ve partisini yeniden organize etmek için İngiltere'ye, ardından Kanada'ya gideceği ifade edilmişti.

Hakkında tutuklama kararı var

Pakistan Terörle Mücadele Mahkemesi, 12 Kasım'da, gösteriler sırasında devlet binalarının işgal edilmesi ve polislere karşı şiddet kullanılmasını "terör" diye nitelendirerek PTI lideri İmran Han ve PAT lideri Tahir-ul Kadri ile diğer üst düzey parti yetkilileri hakkında tutuklama kararı vermişti. Mahkeme, iki gün sonra da İmran Han ve Tahir-ul Kadri'yi firari ilan etmişti.

Hükümet, parti liderlerinin tutuklanmasının, ülkedeki siyasi gerilimi tırmandıracağı gerekçesiyle mahkeme kararlarına rağmen harekete geçmemişti.

Tahir-ul Kadri'nin taraftarlarına, 31 Ağustos gecesi, başbakanlık ofisine doğru ilerleme çağrısı yapmasıyla harekete geçen göstericilere polis, göz yaşartıcı gazla müdahale etmiş, atılan gazlardan kaçan yüzlerce gösterici bahçe demirlerini kırarak parlamento binasının bahçesine girmişti. PAT ve PTI taraftarı bir grup gösterici 1 Eylül'de de Pakistan Devlet Televizyonu (PTV) binasını kısa süreliğine işgal etmiş, daha sonra askerler göstericileri binadan çıkarmıştı. - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Kanada Lahor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title