Haberler

Pakistan'da Uluslararası Savunma Fuarı

Güncelleme:

Pakistan'ın liman kenti Karaçi'deki fuar alanında düzenlenen Savunma Fuarı-IDEAS 2014 bugün ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

KARAÇİ (AA) - Pakistan'ın liman kenti Karaçi'deki fuar alanında düzenenenen Uluslararası Savunma Fuarı-IDEAS 2014 dün özel misafirler için yapılan açılışın ardından bugün ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Fuar kapsamında Pakistan Ordusu'na ait bir savaş uçağı sergileniyor.2000 yılından bu yana her iki yıl da bir Pakistan Savunma Üretimi Bakanlığı tarafından düzenlenen fuarda çok sayıda devlet ve özel savunma sanayii firmasının ürünlerine stantlarında yer verdi. Fuarda özel ve kamu olmak üzere Türk Savunma Sanayii şirketleri de açtıkları büyük stantlarla yer aldı. Makina Kimya Enstitüsü (MKE), ASELSAN ve HAVELSAN gibi şirketlerin de yer aldığı fuara farklı ülkelerden 30'dan fazla uluslararası savunma sanayii sektörü temsilcisi katıldı. 1-4 Aralık tarihleri arasında açık kalacak fuarda Türkiye'nin yerli imkanlarla ürettiği T-129 ATAK helikopterinin prototipinin de sergilendiği görüldü. İnsansız Hava Aracı prototiplerinin de sergilendiği görülen fuar alanında Pakistan Ordusu envanterinde yer alan tank ve JF-17 tipi savaş uçağının da alanda ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. -Karaçi

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Karaçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title