Haberler

Pakistan'da Terörle Mücadele

İran- Pakistan sınırında faaliyet gösteren Ceyş-ul Adl adlı terör örgütünün liderlerinden Salam Rigi'nin Pakistan'da yakalandığı ileri sürüldü.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rigi, ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Quetta yakınında düzenlenen arama operasyonu sırasında otobüste ele geçirildi.

Eyaletin İçişleri Bakanı Ekber Hüseyin Durani, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rigi olduğundan şüphelenilen bir kişinin ele geçirildiğini ve sorguya alındığını ifade etti.

Irak ve Suriye'ye savaşçı göndermek ve İran- Pakistan sınırındaki intihar saldırılarının planlayıcısı olmakla suçlanan Salam Rigi, 2010 yılında İran'da yakalanıp idam edilen akrabası Abdulmelik Rigi'nin ardından örgütün başına geçmişti. İran'da Sünnilerin haklarını savunma iddiasıyla kanlı eylemler yapan örgüt, çok sayıda İran sınır askerini öldürdü.

Öte yandan Afganistan sınırı yakınlarındaki Hayber-Pakthunkva eyaletinde düzenlenen operasyonlarda 5 Pakistan Talibanı militanı ele geçirildi. Operasyonlardan sorumlu emniyet müdürlerinden Mian Saeed, eyaletin başkenti Peşaver'de üç, Kohat kentinde de iki militanın tutuklandığını söyledi.

Pakistan Talibanı militanlarının Peşaver'deki bir okulda 134'ü çocuk 150 kişiyi katletmesinin ardından ülke çapında başlatılan operasyonlar devam ediyor. Başbakan Navaz Şerif'in açıkladığı Ulusal Eylem Planı'nın parçası olan operasyonlarda bugüne kadar yüzlerce militan tutuklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Peşaver İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title