Haberler

Pakistan'da Taliban Lehine Dua Eden İmama Gözaltı

Pakistan'ın Pencap eyaletinin "terörü yücelten konuşma yapanların cezalandırılacağı" yönündeki kararının ardından, "Talibanın zaferi için dua ettiği" belirtilen bir imamın gözaltına alındığı bildirildi.

Polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, eyaletin başkenti Lahor'daki Staff Koloni bölgesindeki bir mescitte imam Hafız Ahrar'ın, geçen hafta cuma namazının ardından Talibanın lehine vaaz verdiği ve zaferi için dua ettiği ileri sürüldü. Yetkililer, ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Ahrar'ın gözaltına alındığını belirtti.

Yerel basına konuşan bazı görgü tanıkları ise Ahrar'ın tüm dünya çapındaki mücahitler için dua ettiğini, bazıları da Talibanın zaferi için dua ettiğini ileri sürdü.

Pencap eyaleti yönetimi iki gün önce yürürlüğe koyduğu bir kararla, medyada veya herhangi bir toplantıda terörizmi öven konuşma yapanlara 250 ile bin dolar arasında değişen para cezasının yanı sıra 6 ay hapis cezası verileceğini açıklamıştı.

Pakistan Talibanı militanları tarafından 16 Aralık'ta Peşaver'de çoğunlukla asker ailelerinin çocuklarının gittiği bir okula düzenlenen kanlı baskında 134'ü çocuk 150 kişi hayatını kaybetmişti. Baskının ardından Başbakan Navaz Şerif tarafından terörizmin sonlandırılması için "Ulusal Hareket Planı" adı altında 20 maddelik bir yol haritası oluşturulmuştu. Bu planda kişileri, radikalizme ve terörist faaliyetlere özendirici yayınların yapılmasının önlenmesi de yer alıyordu. - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Lahor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title