Haberler

Pakistan'da Taliban'a Yönelik Operasyon

Pakistan'ın aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da operasyonu sürdüren Pakistan ordusu, daha önce Taliban militanlarının kontrolü altında olan bölgenin yüzde 90'ının güvenlik güçlerinin kontrolüne geçtiğini belirtti.

Pakistan'ın aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da operasyonu sürdüren Pakistan ordusu, daha önce Taliban militanlarının kontrolü altında olan bölgenin yüzde 90'ının güvenlik güçlerinin kontrolüne geçtiğini belirtti.

Bölgede operasyonu yöneten Tümgeneral Zaferullah Han, Kuzey Veziristan'ın Mir Ali bölgesinde gazetecilere operasyon hakkında brifing verdi. 15 Haziran'da "Zarb-e Azb" adıyla başlatılan operasyon kapsamında şu ana kadar bin 198 militanın öldürüldüğünü, 356 militanın yaralandığını söyledi.

Öldürülen militanlar arasında yabancı uyruklu militanların da yer aldığını ifad eden Han, "Orada yüksek eğitimli yabancı militanlar da vardı. Öldürülenler arasında bir Türk mühendis de vardı ve lazer üzerinden patlatılan mayın üzerinde çalışıyordu. Bir sığınakta, mayın yapımında kullanılan son model ekipmanları ele geçirdik" dedi.

Han, Kuzey Veziristan'ın daha önce Taliban'ın elinde olan Mir Ali, Miranşah, Boya, Datta Khel, Ghulam Khan ve Spinwam bölgelerini ordu birliklerinin kontrolü altına geçtiğini dile getirdi.

Operasyonlar sırasında 227 militanın gözaltına alındığını ifade eden Han, kontrolün sağlandığı bölgelerden çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini, ele geçirilenler arasında 10 binden fazla silah, bir nükleer silah etkisini yaratacak boyutta 132 ton patlayıcı madde ve 39 mayın imalatı yapılan fabrikanın bulunduğunu kaydetti.

Militanlarin bölgeyi halan Afganistan ve Hindistan'da terör eylemi için kullandığı konusundaki ABD Dışişleri Bakanlığı'nın raporunu sert bir şekilde reddeden Han, "Operasyon ayrımsız olarak Hakkani grubu da dahil tüm yerli ve yabancı militanlara karşı sürdürülmektedir. Hakkani grubuna ait militanların büyük bir kısmı Afganistan tarafına geçmiştir" dedi. - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Veziristan Pakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title