Haberler

Pakistan Başbakanı ile Abu Dabi Veliaht Prensi İkili İlişkileri Görüştü

ABU Pakistan Başbakanı İmran Han ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ikili ilişkileri ve bölge meselelerini görüştü.

ABU Pakistan Başbakanı İmran Han ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ikili ilişkileri ve bölge meselelerini görüştü.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi ajansı WAM'ın haberine göre, Suudi Arabistan ziyaretinin ardından başkent Abu Dabi'ye geçen Pakistan Başbakanı Han, Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.

Görüşmede Pakistan-BAE ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası meseleleri ele alan ikili, bölge ülkeleri için istikrar, barış ve güvenliğin sağlanması amacıyla uluslararası toplumun çabalarını artırmasının önemine vurgu yaparak, terör, şiddet ve aşırılığı kınadı.

Han'ın ziyaretinin, iki ülkenin iyi ilişkileri kapsamında gerçekleştiğini ifade eden Veliaht Prens Al Nahyan, bu ziyaretin, ilişkilere güçlü bir ivme kazandıracağını belirtti.

Pakistan Başbakanı Han da iki ülkenin çıkarlarını güvence altına alacak şekilde BAE ile iş birliği ve dostluk ilişkilerini geliştirmek istediklerini kaydetti.

Pakistan yerel medyası, söz konusu görüşmede, tarafların ekonomik işbirliğini ve karşılıklı yatırım faaliyetlerini güçlendirme sözü de verdiğini belirtiyor.

Abu Dabi'den ayrılan Han, önceki gün Suudi Arabistan ile başlayan Körfez ziyaretini tamamladı.

Pakistan Ulusal Meclisinde (NA) 17 Ağustos'ta yapılan başbakanlık seçiminde 22'nci başbakan olarak seçilen İmran Han, ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan'a gerçekleştirmiş oldu.

Kaynak: AA / Dünya

Suudi Arabistan Pakistan Han Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title