Haberler

Pakdemirli'nin Kızının Ölü Bulunması

Geçen ay yaşamını yitiren eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli'nin Torbalı ilçesindeki dere yatağında ölü bulunan kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın cenazesi, toprağa verildi.

Geçen ay yaşamını yitiren eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli'nin Torbalı ilçesindeki dere yatağında ölü bulunan kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın cenazesi, toprağa verildi.

Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından cenazesi yakınlarına teslim edilen Ayşe Pakdemirli Anlatıcı için Balçova Niyazi Uğur Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Aile üyelerinin cami önünde taziyeleri kabul etmesinin ardından Anlatıcı'nın cenazesi, kılınan namaz sonrası Balçova Yukarı Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine, Anlatıcı'nın eşi Rüştü Anlatıcı, kızı Gizem Anlatıcı, annesi Nuran Pakdemirli, ağabeyi Celal Bayar Üniversitesi eski rektörü Mehmet Pakdemirli, kardeşleri Bekir, Emre ve Betül Pakdemirli'nin yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura ile akademisyenler, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Vali Toprak

Vali Mustafa Toprak, gazetecilere açıklamasında, 20 Ocak'ta Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın kayıp olduğuna dair ailesinin Bostanlı'daki polis merkezine müracaat ettiğini, Torbalı'da bulunan cesedin Anlatıcı'ya ait olduğunun belirlenmesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldığını, konuya ilişkin jandarma tarafından da tahkikat yürütüldüğünü belirtti.

Toprak, şöyle devam etti:

"Anlaşılıyor ki son günlerde yoğun yağış çerçevesinde, bölgede bulunan çiftliklerine ulaşımı sağlayan köprünün de su altında kalmasıyla su ve köprünün anlaşılamaması sonucu aracın dereye yuvarlandığına ilişkin karine bizim açımızdan net gözüküyor ama diğer incelemeler de devam ediyor. Bu arada dere boyunca sürüklenmiş olabileceği de ifade ediliyor. Adli Tıptaki otopsi ön bilgilerinde de herhangi bir darp, şiddet, cebir gibi konuların da olmadığı bilgisi var. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun. Aile çok büyük bir acı yaşadı. Değerli devlet büyüğümüz ve ülkemize, milletimize hem bilim camiasına hem de üretim camiasına, ekonomiye çok büyük katkılar da bulunmuş Ekrem Pakdemirli Beyin maalesef kaza sonucu vefatına üzüldük. Ülkeye millete hizmet etme yolunda bir kaza geçirmişti. Ailenin hemen sonrasında yine büyük bir acıyı böyle bir kaza sonucu yaşaması hepimizi yine üzdü. İki ayrı kaza, iki ayrı derin bir acı."

Annesi "gitme" demiş

Kardeşi Bekir Pakdemirli de kazanın yaşandığı bölgedeki çiftliğin babaları Ekrem Pakdemirli'ye ait olduğunu, babalarının ölümü sonrası ablasının buraya sıkça gitmeye başladığını belirtti.

Ablasıyla kaybolmadan önce geçen hafta pazar günü görüştüklerini ifade eden Pakdemirli, annesinin çok yağmur yağdığı için ablasından çiftlik evine gitmemesini istediğini, ablasının da ısrarcı davranıp Torbalı'ya gittiğini söyleyerek, "Ablam evin girişindeki köprüyü geçmeye çalışırken muhtemelen aracı sele kapılmış. Normalde olmayacak bir iş çünkü orada senenin 365 günü bileğim kalınlığında su akmaz. Kuru bir dere ama o günkü şartlarda çok ciddi bir sel gelmiş. Akabinde araçtan kendisinin çıktığını tahmin ediyoruz, 1,5 kilometre ileride bulduk. Polise kayıp ihbarı yapmamıza rağmen arazimizin içinde bulunan dere yatağını aramak aklımıza gelmedi. Bir haftaya yakın zaman sonrasında merhume ablamızı bulmuş olduk. Torbalı Belediye Başkanımıza da söyledim, bu derelerin ıslahı gerekiyor demek ki" diye konuştu.

Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın eşi Rüştü Anlatıcı, açıklama yapmakta zorlanırken, olayı Ankara'da bulunduğu sırada öğrendiğini, çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde kendi üretimi zeytin toplama aparatının tanıtımında başını traktörün yük kaldırma parçasına çarparak yaralanan ve Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 31 Aralık'ta hayatını kaybeden babası Ekrem Pakdemirli'nin cenaze törenine de katılan Anlatıcı'nın, büyük üzüntü yaşadığı gözlenmişti.

Torbalı Beşikçioğlu Evleri mevkisinde avcılar tarafından bir kadın cesedi bulunduğunun haber verilmesi üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, ölen kişinin, ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı (54) olduğunu tespit etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Pakdemirli Ekrem Pakdemirli Torbalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title