Haberler

PAK'tan PKK ve HDP'ye Tepki

Güncelleme:

Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PKK ve HDP'yi eleştirerek "Hendek, barikat, çatışma ve savaş siyaseti halkın çıkarına değil" dedi.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, "Şehirlerdeki hendek ve barikat siyasetini mevcut kazanımların ortadan kaldırılmasına zemin hazırlayan bir siyaset olarak gördük. Hendek, barikat, çatışma ve savaş siyaseti halkın çıkarına değil" dedi.

PKK'YA SESLENİYORUZ: ÖLDÜRMEYLE BİR YERE VARILAMAZ

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Batman'da basın mensupları ile bir araya geldi. Bölgede yaşanan olayları değerlendiren Özçelik, şehirlerdeki hendek, barikat, çatışma ve savaş siyasetinin halkın çıkarlarına uygun olmadığını belirterek, "PKK'ya sesleniyoruz. Öldürme, katliam ve yıkımla hiçbir yere varılamaz. PKK çok ciddi yanlışlar içindedir. Siviller öldürülüyor ve maalesef PKK da ısrarla çatışma siyasetinde inat ediyor. Bu işin çözümü bütün Kürt siyasal güçleri, sivil toplum güçleri ve halkımız çok net bir duruşla el ele verip bu savaşa karşı çıkmaktır. Halkın yüzde 90 hem savaşın mağdurudur, hem savaşa karşıdır. Biz bu halkımızın bu gücünü açığa çıkarmalıyız" dedi.

HDP'YE SERT ELEŞTİRİ

HDP'ye de eleştirilerde bulunan Özçelik, "Bir yandan HDP'nin yaptığı gibi el altından, 'Bu gençlerin direnişidir' deyip desteklemek, bir yandan da siyasetten bahsetmek doğru bir siyaset değildir. HDP de bu konunda yanlış siyaset izledi. PKK'nin savaş siyasetine doğrudan destek verdi. Halkımız bu savaştan kesinlikle yana değildir ve mağdurudur. Yüzde 90 oy aldığınız bir yerde belediye ve yönetim sizde. Kalkıp o belediyeleri hiçe sayarak silahlı öz yönetim ilan edip, hem belediyeyi hem o şehri yıktırmaya zemin hazırlarsanız kayyum da atanır, yarın öbür gün cezaevine de atarlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kürdistan Özgürlük Partisi Mustafa Özçelik Batman Politika Haberler

500

Yorumlar (5)

VAN BAŞKALE:

bu hdpkk da yıkma var inşa yok, baskı var özgürlük yok, karanlık var nur yok, kan akıtma var muhabbet yok yani bunlar karanlığın çocukları kürtlük yok kominizm varr

64
51
yanıtYanıtla
urfalı Türkmen:

siz de aynı yolun yolcusunuzda suret-i hak tan görünüyorsunuz. pırıl pırıl Türkmenleri konuştukları dile bakarak aziz Türk milletinden ayırmak namertliktir.

26
42
yanıtYanıtla
a tim:

özgürlük partisi neolduda simdi pkk yi kötülüyorsun daha düne Kadar ellerinizi ovusturup kürt devleti kuracaktiniz simdi biraz gec oldu ama abd de oyun bitmez size söz verilmis bu belli birtek akp li yahudiler göremedi gitti cözüm sürecin dede göremediler bunca asker sehit oldu vebali bilmeyen nasil müslüman olabilirki din suistismar eden cepleri dolduran yaratiklar

17
9
yanıtYanıtla
Arda:

Lan yeter artık insanlar ölmesin. Ben öldükten sonra bahane bundan şundan. niçin öldüğümüzde belli değil.

21
1
yanıtYanıtla
firo:

HA GREMEN HA ORTALIGI BOS BULDU GALIBA GRO

7
12
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title