Haberler

Pahnik Çayı Üzerine Yapılacak Baraj ile 29 Bin Dönüm Arazi Sulanacak

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın Üzümlü İlçesindeki köy muhtarları ile biraraya gelerek, istek ve taleplerini dinledi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan'ın Üzümlü İlçesindeki köy muhtarları ile biraraya gelerek, istek ve taleplerini dinledi.

Bayırbağ Köyü'ndeki mesire alanında köy muhtarları ve köy sakinleri ile buluşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş'a, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Bayırbağ Köyü Muhtarı Yaşar Eser ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Programda konuşan Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Pahnik çayı üzerine 15 milyon metreküplük ve 29 bin alanı sulayacak aynı zamanda bölge halkına gerektiğinde içme suyu imkanı sağlayacak bir barajın yapılmasına yönelik ön inceleme raporunun hazırlanmış olduğunu belirterek, sondajlama çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını kaydetti.

Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, konuşmasının devamında vatandaşların daha huzurlu ve daha kaliteli yaşayabilmesi, sosyal ve ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için sadece Bayırbağ köyünde değil bütün köylerde bütçe imkanları, nüfus yoğunlukları ve ihtiyaçlar gözetilerek, çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş programda, "Kışın karlar üstünde buraya gelmiştik. O zaman kaymakamımız ile bir plan yapmıştık. Buranın tamamı bir iki sene içinde baraj suyunun altında kalacak. Bu sayede inşallah yaklaşık 29 bin dönüm arazimiz sulanacak. Bu kadar yoğun nüfusun yaşadığı bölgelerde ötelenmiş, yetersiz kaynak ve imkanlardan dolayı bugüne kadar yapılamamış, ihmal edilmiş, yaklaşık 20-25 yıldır ötelenmiş işlerimize süratla başladık. Bu yıl alt yapı ihtiyaçları tamamen giderilmiş olacak. Akabinde 1 yıl kadar faaliyetlerimizi gerçekleştireceğimiz yerde kazılan toprağın oturmasını bekleyeceğiz. Bu süre içerisinde de köylerimize ulaşan yolların sıcak asfaltı 2 yıl içerisinde bitmiş olacak. Şuanda Kemah tarafında çalışıyor arkadaşlarımız. Daha önce Üzümlü'nün diğer girişindeki 9 metre genişliğinde ve istersek küçük motorlu uçakları indirebileceğimiz bir yol yaptık. Önümüzdeki bir yıl içerisinde alt yapısı tamamlanmış 531 köyümüze 1 milyon metrekarelik kilit parke döşeyeceğiz.

Köylerimizi insan onuruna yakışır, hayat şartlarının olduğu bir hale getirme çabası içerisindeyiz. Bunların tamamı kaynakla oluyor. Kaynak bulmakta zorluk çekmiyoruz. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın emir ve talimatları ile ulaşamadığımız hiçbir kaynak yok. Bugüne kadar köy konağından su deposuna kadar makul olan hiçbir talebe yok demedik.

Bütün ilçelerimizle Erzincan bir şantiye halinde. Cazibe merkezleri kapsamında Organize Sanayi Bölgesine yapılacak yatırımlardan oranın yollarına kadar en ücra köylerimizdeki camilerimizden, cemevlerimizdeki içme suyuna ve depolarına, yollarına kadar hiçbir konu eksik bırakılmadan ortak akılla devam etmeye çalıştığımız projelerimiz devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Avcılar Köyünün altında menfur bir saldırı oldu. Saldırının planlayıcılarından 4 tanesini yakaladık ve hepsi tutuklandı, içeriye girdiler. Devletimizin kabiliyeti; terörle mücadeleden vatandaşına hizmet etme noktasına kadar vatandaş odaklı anlayışımıza süratle devam ediyoruz. Erzincan sınırları içerisinde bir yılda toplam 22 tane teröristi etkisiz hale getirdik. Bunlarla mücadelede için kahramanlarımız dağlarda 24 saat yatıp kalkıyorlar. Teknik imkanlarımız çok fazla. Bunu sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. 125 koruyucu aldık. Şimdi 200 tane daha alıyoruz. Refahiye de bir komando taburu kuruyoruz. Buradan artık Karadeniz bölgesine hiçbir hain geçmeyi aklından bile geçiremeyeceği bir ortam oluşuyor inşallah. Organize Sanayi Bölgemizde gelecek ay 12 tane işletmemizin temeli atılıyor. Yaklaşık 3 bin kişilik istihdam sağlanacak. Bir yıl içerisinde 3 bin işsizimiz Organize Sanayi Bölgesi içerisinde iş bulmuş olacak. 2 Organize İhtisas Sanayi Bölgesi çalışmalarımız var." diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Bayırbağ Üzümlü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title