Haberler

Pagder/ "K 2013" Fuarında İhracat Olanaklarının Önü Açıldı

Güncelleme:

PAGDER ve İKMİB işbirliği ile Milli Katılım organizasyonu düzenlenen "K 2013" Fuarı, Türkiye plastik sektörünün gövde gösterisine dönüştü.

16 – 23 Ekim tarihleri arasında, Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen fuarda Türkiye plastik sektörü, dünyanın her yerinden gelen katılımcılarla ve Almanya plastik sektörü firmalarıyla görüşmeler yaptı; ihracat olanaklarının önü açıldı, yeni iş bağlantıları ve dostluklar kuruldu.

Türkiye plastik sektörüne, Dubai'den Brezilya'ya, Almanya'dan Çin'e kadar dünyanın her köşesine uzanan alternatif pazar arayışları adresleyen, katılımları organize eden PAGDER (Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği) ve İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) işbirliği ile Avrupa'nın merkezi Almanya'da yapılan ve dünyanın en büyük plastik fuarı olan "K 2013"e Milli Katılım gerçekleşti.

Dünyanın en önemli plastik fuarlarına katılım göstererek Türkiye plastik sanayini yurt dışı fuarlarda başarıyla temsil eden katılımcı firmaların yoğun ilgi gösterdiği "K 2013" fuarında, yenilikçi ürün ve yöntemler sunuldu; başarılı tanıtımlar yapıldı. Sekiz gün süren fuar, iş bağlantıları ve dostluklarla tamamlandı.

K 2013'e bu yılda rekor düzeyde katılım!

Üç yılda bir düzenlenen ve Messe Düsseldorf GmbH organizasyonuyla hayata geçen "K 2013" fuarında, plastik ürün imalatı, lastik üretimi/kauçuk işleme sektörü, kimya sanayi, ambalaj/ dağıtım, inşaat/ inşaat ve tasarım, otomotiv endüstrisi/havacılık ve uzay mühendisliği, elektronik/elektroteknik, makine ve tesis üretimi, tarım sektörü, tıp teknolojisi/ hassas mekanik/optik, enformasyon ve iletişim teknikleri, enerji teknolojileri/ fotovoltaik ile spor/hobi gibi önemli sektörlerin yer aldığı K 2013'e bu yıl da katılım rekor düzeyde oldu.

Vize alım sürecinde ve ülkeye girişte Alman mercilerinin olumsuz tutumuna, zorluklar yaşatmasına PAGDER'den ve Türk firmalarından büyük tepki!

PAGDER ve İKMİB işbirliği ile Milli Katılım organizasyonu düzenlenen fuara katılım ile ilgili olarak açıklama yapan PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, uluslararası alanda ticari ilişkileri ve işbirliklerini geliştirmek hedefiyle katılım gösterdikleri K 2013 Fuarı'na katılacak bazı firmalara gerek vize alımı, gerekse girişte pasaport işlemleri sırasında Alman mercilerinin çeşitli zorluk ve sıkıntılar yaşattıklarını aktardı. Semerci, "Ne yazık ki bazı firmalarımız; firma sahiplerimiz, yöneticilerimiz Alman mercilerinin bu yanlış ve gereksiz işlem zorlukları nedeniyle fuara katılamadı. Avrupa'da kendimize en yakın gördüğümüz Almanya'nın bu tutumu ülkemiz nezdinde saygınlığını ve imajını zedelemiştir" dedi.

Türkiye'den 98 firmanın standlı katılım gösterdiği fuarda en çok firma ile temsil edilen ülkeler sıralamasında 10. sırada yer alan Türkiye'nin fuar organizatörü tarafından yer kısıtlaması yapılmadığı takdirde gelecek fuarda ilk 5 ülke arasına girebileceğini belirten Semerci, "Ülkemizin gelişen imajı ve gelişen sektörümüzle birlikte Orta Avrupa'nın ilgi odağı olmamız ve nitelikli ziyaretçilere olumlu iş bağlantıları ile Türkiye'ye dönüş yaptık. 19 – 26 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan bir sonraki K 2013 fuarı Türkiye katılımının yanı sıra önümüzdeki dönemlerde yapılacak tüm ticari işbirlikleri ve ilişkilerde Almanya'nın gereken ilgiyi göstereceğine, kolaylıklar sağlayacağına, aynı olumsuz tutumun sürdürülmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

"K 2013", başarılı iş bağlantılarının ve işbirliklerinin kapısını açtı!

İnovasyon, enformasyon ve yatırımlar için sektörel buluşma noktası olan; ticari ilişkiler ve temaslar için en uygun platformu oluşturan, 218.000 ziyaretçi ve 3.200 katılımcı firmanın yer aldığı "K 2013'de plastik ve kauçuk sanayilerinin önde gelen firmaları, uluslararası düzeydeki ürün ve hizmetlerini sundular.

Türkiye'nin 700 m2'lik bir alanda, 27 milli, 71'i bireysel katılımcı olarak toplamda 98 firma ile yer aldığı K 2013'de, Türk firmaları dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcı ülke firmaları ve Alman firmaları ile B2B görüşmeler yaptılar. Yeni iş bağlantıları kurup kendilerini tanıtma ve faaliyetlerini paylaşma olanağı bulan firmalar, sektördeki son gelişmelerin yanı sıra diğer ülkelerden gelen küresel rakiplerini de analiz etme, tanıma olanağını yakaladılar.

Avrupa İşletmeler Ağı ve PAGDER işbirliği ile Türk - Alman firmalar arasında, özellikle makine, hammadde, ürün ve teknoloji alım/satımı ile ilgili işbirlikleri odaklı ikili iş görüşmelerinin de yapıldığı, sergi merkezinin 19 salonunda gerçekleştirilen etkinliklerin ilgiyle izlendiği "K 2013"de, ayrıca fuar alanı dışında da önemli toplantılar, ziyaretler ve fuar yorgunluğunu atma fırsatı sunan geziler de gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük plastik ekstrüzyon makinası imalatçılarından Reifenhauser firmasını da ziyaret eden Türkiye plastik sektörü firmaları, "K2013"ün tüm beklentilerini tamamen karşıladığını; ihracat yapmak için yeni iş bağlantıları ve anlaşmalar yaptıklarını, ayrıca düzenlenen gezi - ziyaretlerle keyifli zaman geçirdiklerini aktararak fuardan memnun ayrıldılar.

K 2013'te Yüksek Beklentiler Aşıldı!

Öncü yeniliklerle önemli iş anlaşmaları yapılan ve katılımcıların fuar sonrası güçlü ticari faaliyetlerin gerçekleşeceğini öngördüğü K 2013 Fuarı'ndan önemli bilgiler:

· K 2010'da, 222.486 ziyaretçi ve 3,094 katılımcı firma yer alırken bu yıl 120'yi aşkın ülkeden 218.000 ziyaretçi ve 3.200 katılımcı firma yer aldı. Ziyaretçilerin %58'i, yani 126.000 ziyaretçi, yurt dışından katılım sağladı.

· Messe Düseeldorf'un Başkanı ve CEO'su Werner Matthias Dornscheidt, kauçuk ve plastik endüstrisinin olgunlaşan yeni teknolojilerin görücüye çıktığı ve bu yenilikler için siparişlerin verildiği K 2013'de günümüzün yenilikleri ve geleceğe yönelik trendler konusunda katılımcıların yüksek düzeyde bilgi sahibi olduğuna vurgu yaptı.

· Angola, Burkina Faso, Falkland Adaları, Yemen, Malawi, Nepal, Yeni Kaledonya, Umman, Peru ve Türkmenistan gibi denizaşırı ülkelerden katılım olan fuarda Güney, Doğu ve Orta Asya'nın yanı sıra Yakın ve Orta Doğu'dan gelen 30,000 uzman ile yabancı ziyaretçilerin en büyük bölümünü oluşturdu. En yüksek ziyaretçi sayısı Hindistan'dan gelirken, Çin, Endonezya, İran, Japonya ve Tayvan'dan gelen ziyaretçi sayısı kayda değer bir artış gösterdi. Diğer bir önemli artış ise Kuzey Amerika'dan gelen ziyaretçilerin oranında görüldü: ABD ve Kanada'dan 8,100 ziyaretçinin geldiği kaydedildi. Bu sayı, K 2010'dan 1.300 daha yüksek. Latin Amerika ülkelerinden ise, önceki organizasyona benzer bir biçimde 11.000 uzman fuarı ziyaret etti. Bu ülkeler arasında en büyük katılımı ise Brezilya, Meksika, Arjantin ve Kolombiya sağladı. Komşu Avrupa ülkelerinden gelen ziyaretçiler arasında en büyük pay 8.000 ziyaretçiyle Hollanda'ya ait. Bunu Fransa, Belçika, Britanya ve İtalya izledi. Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'ın gösterdiği ilgide ise önemli artış gözlendi.

· Ziyaretçiler arasında tüm ülkeler genelinde oldukça yüksek bir yönetici oranı göze çarptı; ziyaretçilerin yaklaşık üçte ikisini üst ve orta düzey yöneticiler oluşturdu. Araştırma, geliştirme ve tasarım görevi üstlenen ziyaretçilerin oranı da oldukça fazla oldu.

· Birçok ürün lansmanında kaynak tasarrufu ve enerji verimliliği çözümleri ağırlıktaydı ve sektörde ürünleri çevre dostu ve düşük maliyetli bir biçimde üretme isteği öne çıktı.

· 1.900 firma ile K 2013'te en fazla ürünün sergilendiği makine ve tesis inşa sektörü de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hammadde ve yan malzeme üreticilerinin yaptığı sunumlar, ziyaretçilerin %42'sinin asıl ilgilendiği konuları oluştururken, ziyaretçilerin %22'si, yarı işlenmiş mamuller ile kauçuk ve plastikten üretilmiş teknik bileşenlerle (bir veya birden fazlası) ilgilendi.

"Kunststoff bewegt"- Dünya Plastikle dönüyor!

K 2013'de düzenlenen "Kunststoff bewegt – Dünya Plastikle dönüyor"etkinliği plastiklerin "devinim halindeki yaşama" yaptığı katkının altını çizdi; nüfus artışı, enerji ihtiyaçları ve iklim değişimi gibi unsurlar üzerinde yoğunlaşan geleceğe yönelik konular da tartışıldı. 16 Ekim'de açılan stand, Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer'ın sürdürülebilirlik konusundaki tartışmasına da ev sahipliği yaptı.

K 2013 Katılımcılar Danışma Kurulu Başkanı Ulrich Reifenhäuser de, fuar ile ilgili olarak "Fuar sonrası sürecek güçlü bir ticaret ve sektörde sürekli büyüme olacağına inancımız tam" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Almanya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title