Haberler

Padişahların Tuğrası Yeni Tasarımla Tescillendi

Güncelleme:

Sultan II. Abdülhamit'in 5. kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak, farklı tasarladığı Osmanlı tuğrasının tescilini aldı.

2. İstanbul Medeniyetler Defilesi'nde sunuculuğu üstlenen Osmanoğlu, yaptığı açıklamada, beş padişahın kullandığı orijinal tuğrayı, bir ürün üzerinde farklı bir şekilde tasarladığını belirterek, başvuruları üzerine Türk Patent Enstitüsü tarafından bunun tescillendiğini ve "NİLHAN SULTAN" ismiyle tüketiciyle buluşacağını kaydetti.

NİLHAN SULTAN markasıyla üretilecek ürünlerde bu tuğranın kullanılacağını vurgulayan Osmanoğlu, bugüne kadar hazır giyim, ev tekstili ve hediyelik eşya sektöründe Osmanlı hanedanından kimsenin böyle bir girişimde bulunmadığını ifade etti.

Osmanoğlu, NİLHAN SULTAN ürünlerinden satın alan herkesin Osmanlı ecdadı torununun ürününü satın alacağını belirterek, "Bu da marka olarak bağlılık değil, gönül olarak bağlılık olacaktır" dedi.

Dedelerinin 3 kıtaya hükmettiğini ve yaptığı tasarımların da 3 kıtaya ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Nilhan Osmanoğlu, "Kafamızda o kadar çok sosyal sorumluluk projesi var ki. Öncelikle markanın oturmuş olması gerekiyor. Osmanlı zihniyetini sadece tasarımla değil, tüketiciyle buluştuğumuz her alanda sergileyeceğiz. Hem ticari olarak hem yardımseverlik olarak dedem Sultan II. Abdülhamit Han'a benzeme gayretinde olacağım. Dedelerimiz 3 kıtaya hükmetti. Allah kısmet ederse biz de 3 kıtaya ihracat yapacağız, hedefimiz bu yönde. Bu kadar iş yapan firma var. Neden bu NİLHAN SULTAN markası olmasın? Ceddim Fatih Sultan Mehmet Han'ın da söylediği gibi, belki bir gün bizim gücümüzün ulaştığı yere başkalarının hayalleri bile ulaşamayacak" ifadelerini kullandı.

2. İstanbul Medeniyetler Defilesi'nin de sunuculuğunu yapacak olan Osmanoğlu, sunuculuk ve spikerlik eğitimi de aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Birçok medeniyeti örnek teşkil edecek şekilde kendi bünyesinde bulunduran Osmanlı'nın torunu olarak benim için de anlamlı bir deneyim olacak. Bu defile nedeniyle eğer bir firma ile anlaşırsak kendi tasarımlarımızdan hediye edeceğiz. Böylelikle NİLHAN SULTAN markasının ilk tanıtımını biz de bu defilede yapmış olacağız. Markayı büyük bir firma çatısı altında değerlendirmek istiyoruz. Birçok firmada yer alacağımıza, vizyonumuza uyan tek bir firmayla anlaşmaktan yanayız ve gelecek olan teklifleri de tabii ki bu şekilde değerlendireceğiz. Tasarımları başlangıç olarak tekstil üzerine düşünüyorum. Tabii ki bunu sınırlandırmıyorum şu an, tasarımları şal vb. bir ürünün üstünde görebilirsiniz. Amacım, dokunduğum her şeye, günümüz ile de modernize edip bir Osmanlı havası katmak." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türk Patent Enstitüsü İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title