Haberler

Öztürk Yılmaz : Hükümetin Yerinde Olsam 3 Milyar Euro'yu İade Ederim

Öztürk Yılmaz : Hükümetin yerinde olsam 3 milyar Euro'yu iade ederim

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Almanya Başbakanı Angelina Merkel'in mülteciler için Türkiye'ye 3 milyar Euro yardım yapacakları açıklamasını eleştirerek "Kimsenin Türkiye'yi böyle aşağılamaya hakkı yok. Hükümetin yerinde olsam 3 milyar Euro'yu iade ederim" dedi.

"BÖYLE GİDERSE İLDEN İLÇE STATÜSÜNE DÜŞECEK"

TBMM'de basın açıklaması yapan CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Ardahan'ın sorunlarını ele aldı. Sınır kenti olmasına rağmen havalimanı bulunmamasından yakınan Öztürk, işsizliğe bağlı göçün yaşandığını aktardı. Köylerde alt yapı olmadığını kışın suların dahi akmadığını vurgulayan Yılmaz, "Devletin bu bölgeye daha fazla ağırlık göstermesini istiyoruz. Bu bölge Avrupa'da bir yerin toprağı olsaydı insanlara yardım yapar, gitmesinler diye maaş bağlarlardır. Ardahan'ın nüfusu 106 bindi. Şimdi 100 bin altına düşmüş. Müthiş bir göç var. Böyle giderse ilden ilçe statüsüne düşecek. Tek çare yatırım. Yatırım görmüyoruz" dedi.

"ESAD'IN DEVRİLMESİ KONUSUNDA AMERİKA'NIN TÜRKİYE'YE GAZ VERDİĞİNİ BİLİYORUZ"

Öztürk Yılmaz, toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yılmaz, Amerika'nın PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi i desteklemesi, Suriye ve Esad'ın devrilmesi konusunda ABD'den yapılan açıklamaların sorulması üzerine şöyle dedi: "Suriye'de Esad'ın devrilmesi konusunda Amerika'nın perde arkasında tırnak içinde Türkiye'ye gaz verdiğini biliyoruz. Bu politika zaman içinde değişti. Amerika'nın Suriye'deki önceliğiyle Türkiye'nin Suriye'deki önceliği farklılaştı. ABD'nin önceliği Esad'ın gönderilmesinden ziyade IŞİD'in temizlenmesi. Türkiye'ye göre ise Esad'ın temizlenmesi. Bu iki farklılaşma iki ülkeyi farklı esenlere itti. Amerika arazide IŞİD'le doğrudan savaşabilecek güçlere destek veriyor. PYD de bunların başında geliyor. Bizim Suriye politikamız çökmüştür. Bunun bir tek itiraf edilmesi ve zararın düzeltilmesi aşamasından neler yapılacağı aşamasına geçtik."

"HÜKÜMETİN YERİNDE OLSAM 3 MİLYAR EURO'YU İADE EDERİM

Almanya Başbakanı Angelina Merkel'in mülteciler için Türkiye'ye 3 milyar Euro yardım yapacakları konusunda düşüncelerinin sorulması üzerine Yılmaz şu yanıtı verdi: "Bir kere Avrupalılar '3 milyar Euro veriyoruz mültecilerin hepsine bakın' anlayışını sakat olarak görüyorum. Kimsenin Türkiye'yi böyle aşağılamaya hakkı yok. Bizim kendi politikamızla mültecilere nasıl bakacağımızı 3 milyar Euro'ya göre belirlemeyiz. Hükümetin yerinde olsam 3 milyar Euro'yu iade ederim ve bu lafları da dinlemem."

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Ardahan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title