Haberler

Öztürk "Tek Gayemiz Hizmettir"

Güncelleme:

Batmanın Beşiri İlçesindeki BDP'li Belediye, 75 müteahhit işçisinin işine son verdi.

Beşiri Belediyesinde çalışan işçilerin iş akitleri feshedildi.

İşten çıkarılan işçilerle ilgili Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, bir açıklama yaptı.

Son 3 yılda Beşiri Belediyesine alınan 100'ün üzerinde işçinin yasadışı bir şekilde belediyeye alındığını iddia eden Başkan Özütrk, 2012 yılından sonra işçi alımları ile ilgili yasal düzenlemeler yapıldığını ve yasalara göre işe alınanların tümünün gayri resmi olduğunu söyledi.

İşçilerle görüştüklerini ve kendilerine tüm hakları ve tazminatlarının verileceğini, yeni işçi alımlarında öncelik yine onların olacağını önerdiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, "Hizmetin aksaması için hizmet alımlarına başlayacağız. Amacımız işçi düşmanlığı ve partizanlık değildir. Tek amacımız Beşiri İlçesine hizmet etmektir. Yasal çerçeve dahilinde hizmet üretiyoruz. Bizden önce işe alınanlar ile ilgili yasal bir dayanak yoktur. Zaten kendilerine belirttik ve tazminatları başta olmak üzere sosyal haklarını vereceğimizi taahhüt ettik. Hatta işçi alımlarında önceliği onlardan sağlayacağımızı da söyledik ama kabul etmediler" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mustafa Öztürk Beşiri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title