Haberler

Öztürk, Aa Çalışanlarına Veda Etti

Genel Müdür Vekili Şahin: "Bugün biz bu durumdaysak, Genel Müdürümüz Kemal Öztürk Bey'in bize göstermiş olduğu ve bize vermiş olduğu bu ruhla buradayız"

AA Genel Müdür Vekili Ebubekir Şahin, "Bugün biz bu durumdaysak, Genel Müdürümüz Kemal Öztürk Bey'in bize göstermiş olduğu ve bize vermiş olduğu bu ruhla buradayız" dedi.

AA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Kemal Öztürk, AA Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle kurum çalışanlarına veda etti.

Öztürk'ün salona girişinde çalışanlar tarafından ayakta alkışlandığı törende ilk olarak Anadolu Ajansı Genel Müdür Vekili Şahin, kürsüye çıktı.

"Hiç isteyerek yapmadığımız bir program" sözleriyle konuşmasına başlayan Şahin, kendisinin de bir konuşma metni hazırladığını belirtti.

"Sayın Genel Müdürüm, değerli büyüğüm, sevgili Kemal ağabeyim. 3,5 seneden beri 'Kemal ağabey' diyemediğim için şimdi bunu çok rahatlıkla söylüyor ve mutluluka haykırıyorum. Siz bizim ağabeyimizsiniz" diyen Şahin, duygulanması üzerine konuşma metnini cebine koyarak, "Kusura bakmayın böyle bir konuşma yapmayacağım" ifadesini kullandı.

-"Bizim hayallerimizin yetişmediği şeyleri o bize öğretti"

Dönüp bakıldığında hayal edilemeyen şeylerin yaşandığını, birlik, beraberlik ve kardeşliğin neleri başarabildiğinin görüldüğünü vurgulayan Şahin, "Bunların, mimari hiç mübala etmiyorum, Kemal Öztürk Bey'dir. Biz bunları hayal edemezdik arkadaşlar. Bizim hayallerimizin yetişmediği şeyleri o bize öğretti, biz bunları uygulamaya çalıştık" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'na devletin diğer birimlerinden çok büyük desteğin olduğunu bildiren Şahin, şunları söyledi:

"Kemal Öztürk'ü tanıyan tanımayan, Genel Müdürümüzü bilen bilmeyen, seven sevmeyen, bir şekilde kişisel sebeplerle de olsa sevmeyen, çok az bir kesim dahi olsa, onlar bile bugün geldiğimiz noktada onun ajansımıza yapmış olduğu ve bizlere yapmış olduğu katkısını bugün dile getirmekte. O bakımdan gururlanın arkadaşlar. Bugün biz bu durumdaysak, Genel Müdürümüz Kemal Öztürk Bey'in bize göstermiş olduğu ve bize vermiş olduğu bu ruhla buradayız."

-"Birlik ve beraberlik ruhunu kaybetmeyelim"

Anadolu Ajansı mensubu olduğu için her kurumda rahat ettiğini, gittiği her yerde gururla Anadolu Ajansı mensubu olduğunu söylediğini ifade eden Şahin, "Bizim kapıdaki güvenlikçi arkadaşımız, ulaşım görevlisi arkadaşımız, genel müdür yardımcısı, editör, direktör arkadaşımız hepsi gururlansın. Çünkü gerçekten öyle bir buraya aşı verildi, tohum atıldı ki yıllarca konuşulacak. Ne olur, özellikle rica ediyorum, Genel Müdürümüzün bize vermiş olduğu birlik, beraberlik ruhunu kaybetmeyelim."

Konuşmasını güçlükle tamamladığını ifade eden Şahin, "Hakkınızı helal edin Genel Müdürüm, çok emeğiniz var" dedi.

"Kurum tarihine iz bırakan genel müdürlerimizden oldu"

Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ertuğrul Cingil ise buruk bir tören için çalışanların bir araya geldiğini belirtti. Öztürk'ün Anadolu Ajansı'na büyük emeklerinin olduğunu vurgulayan Cingil, şunları kaydetti:

"Milletimize, ümmetimize büyük hizmetleri oldu. Mağdurun sesini duyurmak için tüm dünyada çabaladık, onun liderliğinde gayret etmeye çalıştık. Kemal Bey'in ilk talebelerindenim. O yüzden benim için çok daha özel bir durum. Daha önceki çalışmalarımda da çok veda yaşadım, veda konusunda biraz tecrübem var ama hakikaten bu bizim için çok daha farklı bir veda. Kendisine bize verdiği destekten, duyduğu güvenden, yolumuzu açmasından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Şu anda Anadolu'nun her köşesinde bir çok arkadaşımız bizi izliyor. Hep onların yanında olmaya, alanda olmaya çalıştı. Bizleri hep onların yanında olmamız için teşvik etti. Ben, o arkadaşlarımız adına da yürekten teşekkür ediyorum. Kurum tarihine iz bırakan genel müdürlerimizden oldu. İnşallah onun bize verdiği bu erdemli emaneti, onun gösterdiği şekilde taşımaya devam edeceğiz, hep beraber, ekip olarak. 100. yıl vizyonunu da inşallah kendisinin de sabahki yaptığı toplantıda bize talimatları o şekilde oldu, sürdürmemiz yolunda. Tüm ekip arkadaşlarımız hep beraber omuz omuza verip inşallah bu kurumu daha iyi yerlere getireceğiz."

"Anadolu'nun kavruk yüzlü çocukları"

Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Hasan Öymez de zor bir gün geçirdiklerini belirtti. Yıllarca gazetecilik yaptıklarını, bunu sadece günü doldurmak ve geçimlerini sağlamak için gerçekleştirdiklerini dile getiren Öymez, "Bu böyle olmamalıydı. Gazeteciliği yaparken kalıcı bir şeyleri yapabilmeliydik yarına, ileriki yıllara. Hep bunun sancısıyla geçirdik zamanı. Fakat bir gün bir ışık yükseldi, Kemal Bey dedi ki, 'Ulusararası bir yapılanmaya gideceğiz' ve ajansa geldik, başladık" dedi.

20. yüzyılı planlayanların bölgeyi de siyasi olarak böldüğünü, siyasi sınırlar oluşturduğunu vurgulayan Öymez, şöyle konuştu:

"Siyasi olarak parçalarken enformasyon yönünden de parçaladılar. Artık kardeş halklar, komşu ülkeler birbiriyle doğrudan haberleşemez hale geldi ve uluslararası birkaç haber ajansının insafına kaldı bölgemizdeki 60-70 ülke halklarının diyaloğu. Biz gazeteciyiz, Siyasi sınırları parçalamak, değiştirmek siyasetçilerin işi ama biz gazeteci olarak bu sınırları, bu enformasyon duvarlarını bir şekilde aşmalıydık, aşabilirdik ve bu uluslararasılaşma projesi böyle bir amaçla başladı. Çok şükür artık bölge halkları diğer uluslararası haber ajanslarının insafına bağlı kalmaksızın halklar kendi gündemlerini kardeş halklara, komşu halklara istedikleri gibi yansıtabiliyorlar. Bir başka ülkede olan biteni kendi muhabirlerimiz üzerinden yüzde 100 doğru bir şekilde alabiliyoruz."

Ajansın, Tunus'ta yapılan seçimlerin sonuçlarını çok büyük, köklü bir haber ajansından önce doğru bir şekilde dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Öymez, "Bizim bulunduğumuz coğrafyada artık insanlar gerçekleri manipule edemiyorlar, haber ajansları. Görünmez çok büyük etkilerimiz oldu. İşte bütün bunlar Kemal Bey'in liderliğinde gerçekleşti.  Şu an karşımdaki yüzlere bakabilirsiniz, bunların hepsi Anadolu'nun kavruk yüzlü çocukları."

"Böyle bir patronla çalışmak herkese nasip olmaz"

Görsel Haberler Direktörü Ahmet Sel ise 30 yılı aşkın meslek hayatında büyük patronlarla çalıştığını belirtti. "Fakat şunu içtenlikle söylemem gerekir ki Anadolu Ajansı'nda Genel Müdürümüz Kemal Öztürk ile çalışmak çok ayrı bir ayrıcalıktı, öneme haiz bir durumdu" dedi.

Öztürk'ün sağladığı vizyon ve çalışma imkanlarıyla diğer kurumlarda karşılaşmadığını vurgulayan Sel, "Bu Anadolu Ajansı'nın sahip olduğu büyük bir ayrıcalıktı ve hepimiz de bundan yararlandık. Ajansı bir adım da olsa ileri götürmek için çaba gösterdik. Kemal Bey'in katkılarıyla bize yol göstermesiyle hakikaten Anadolu Ajansı bugün Türkiye'nin değil dünyanın en büyük ajansları arasına girmiş durumda" diye konuştu.

Ajansın özellikle görsel konusunda Avrupa'nın ilk beşi arasına girdiğini vurgulayan Sel, "Fotoğraf ve video bölümlerimizin yakalamış olduğu başarı çizgisi, Sayın Genel Müdürümüzün bize sağladığı imkanlar sayesinde oldu" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın Avrupa'da büyük ajanslarla başa baş mücadele ettiğine dikkati çeken Sel, şunları söyledi:

"Hayatımdaki en heyecanlı, kıvanç verici deneyim oldu. Ben de kariyerimin son yıllarını yaşıyorum büyük bir olasılıkla en azından böyle büyük bir kurum içerisinde ve bu son döneme de böyle bir deneyimle girmiş olmak beni tahmin edemeyeceğiniz kadar mutlu etti. Böyle bir patronla çalışmak herkese nasip olmaz. Biz de değerini bilmeye çalıştık."

Anadolu Ajansı Afrika ve Ortadoğu Koordinatörü Turan Kışlakçı ise Türkiye'nin uluslararası medyasının olmamasından yakındığını, Öztürk ile tanışmasının ardından bu konuda ümitlendiğini anlattı.

AA'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma hedefiyle kurulduğunu anımsatan Kışlakçı, Ajansın kuruluşundan sonra ilk kez bu hedefin gerçekleştiğini söyledi.

Kışlakçı, dünyayı değiştirenlerin, hep çizginin dışına çıkan, farklı vizyon ortaya koyanlar olduğunu belirterek, "Anadolu Ajansı'nın tarihine baktığınızda kurulduğu ilk gün bir vizyondu, fakat bu 94 yıllık tarihine bakın ikinci olarak tarihe geçecek kişi Kemal Öztürk'tür" dedi.

-"Her zaman işçinin, çalışanın yanında"

Medya-İş Başkanı Gürsel Eser de Öztürk'ün her zaman işçinin, çalışanın yanında olduğunu belirterek, "Gitmeye karar vermiş bir insan burada arkasında bıraktığı insanların toplu sözleşmesini düşünür haldeydi" dedi.

Daha önce sendikal haklardan hiçbir şey kaybetmeden, bu hakları daha ileriye götürdüklerini, bunda Öztürk'ün katkısı ve emeğinin çok büyük olduğunu vurgulayan Eser, çalışanlar adına Öztürk'e teşekkür etti.

Genel Müdür Yardımcısı Vekili Yılmaz Yaman da ajansın pazarlama işleriyle uğraşırken diğer gazetecilerle muhatap olduklarını, üst düzeyde görüşmeleri yaptıklarını, bu sayede Anadolu Ajansı'nın ne kadar ileri gittiğini gördüklerini söyledi. Yaman, Öztürk'ün bu başarıdaki katkısını vurguladı.

Anadolu Ajansı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka da 10, 20 sene sonrası için planlama yapabildiklerini, bunun Öztürk sayesinde gerçekleştiğini belirtti. Öztürk'ten vizyonu, hedef belirlemeyi, gazeteciliği, insanlığı öğrendiklerini anlatan Şıvka, kendilerine yol gösterdiği, çığır açtığı için Öztürk'e teşekkür etti.

Hukuk Danışmanı Mehmet Özdamar da ajansın hukuki durumuna ilişkin çalışmalarda Öztürk'ün kendisine hukuki olduğu sürece her türlü adımın atılabileceğini söylediğini anlattı. Öztürk'ün haberciliğin ve diğer alanların yanında hukuki olarak da sorunsuz bir ajans bıraktığını ifade eden Özdamar, bundan sonra bu sorunların hiçbiriyle karşılaşılmayacağını kaydetti.

Öte yandan Öztürk'ün konuşması 3 dile çevrilerek tüm AA çalışanlarıyla paylaşıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Ebubekir Şahin Kemal Öztürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title