Haberler

Öztaş: "KOALİSYONLARDAN Korkmamalıyız"

Güncelleme:

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, erken seçimin ülkeyi kaosa sürükleyeceğini savunarak, koalisyon seçeneğinin ülkenin faydasına olacağını söyledi.


KESİAD, "Halk uzlaşma hükümeti istiyor"


KESİAD Haziran ayı Perşembe Kahvaltısı toplantısı Kemalpaşa Ramada Oteli'nde yapıldı. İzmir Fen Bilimleri Koleji sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda Kemalpaşa Vergi Dairesi Müdürü Rasime Savran da vergi dairesi mükellef ilişkileri ile ilgili bir konuşma yaptı. Toplantıya Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, KOSBİ Yönetim Kurulu
Başkanı Kamil Porsuk, BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ile KESİAD üyeleri katıldı.

Türk seçmeni ders vermiştir

Açılışta konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, seçim sonuçlarını değerlendirerek, iş dünyasının görüşlerini aktardı. Seçim sonuçlarının yarattığı endişe ve belirsizliğin, ekonomik baskıları artıracağının kesin olduğuna işaret eden Öztaş, "Bu nedenle erken seçim olasılığını dile getirmek, konuşmak ülkeyi kaosa sürükler. Diğer yandan, olası koalisyon senaryoları, her ne şekilde olursa olsun, ülke faydasına olacaktır. Köprünün altından çok sular akmıştır. 90'lı yılların hatalarından dersler çıkarılmıştır. Şunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor. Türk seçmeni, toplumsal gerginliğe yol açanlara, güven ortamını zedeleyenlere, gerek oylarını düşürterek, gerek oylarını yükseltmeyerek veya bir şans tanıyarak dersini vermeyi çok iyi bilmektedir. Artık koalisyonlardan korkmamalıyız" dedi.

Şeffaflık ve hesap verilebilirlik

Seçmenin seçimde mesajı net olarak verdiğini, tek başınıza değil, bir araya gelerek anayasal değişiklikleri ve reformları yapın dediğini anlatan Öztaş, bu nedenle siyasi partilerin bir araya gelerek, Türkiye'nin demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmişlik düzeyini yükseltmeleri gerektiğini söyledi. Siyasi partilerin hukuka olan inancı, ekonomide güveni, özgür-katılımcı düşünceyi, şeffaflık ve hesap verilebilirlik anlayışını sağlamasının şart olduğunu açıklayan Öztaş, bu seçimin demokrasinin güçlenmesi ve Türkiye için fırsat olmasını dilediğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kemalpaşa Porsuk Aydın İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title