Haberler

Özmen; "Astim Köprülü Kavşağa 15 Temmuz ile İlgili İsim Verilmesini Onaylamıyoruz"

Ak Parti Aydın İl Teşkilatı yapımına devam edilen Astim Köprülü Kavşağına 15 Temmuz ile ilgili bir isim konulmasını onaylamadıklarını yapılan basın toplantısıyla duyurdu.

Ak Parti İl Teşkilatı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş ve Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız katıldı.

Ak Parti İl Başkanı konuşması başında darbe girişimine karşı birlik olup destek veren Aydınlılara teşekkür ettiğini belirterek," 15 Temmuz gecesi başlayan darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın liderliği ve aziz milletimizin kararlı duruşu ile kısa sürede akamete uğratılmıştır. 10 gündür ülkemizin birçok ilinde ve ilçesinde Valilerimiz, Emniyet Müdürlerimiz, Komutanlarımız, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız meydanlarda nöbet tutan milletimizle beraber nöbet tutmuşlar, meydanlara inmişlerdir. Aydın'da da 10 gündür Kent Meydanı'nda ve 17 ilçenin tamamında devam eden demokrasi nöbetlerine başta Valimiz olmak üzere, Emniyet Müdürümüz, Komutanımız, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, siyasi partilerimizin temsilcileri, STK temsilcileri ve milletimizin her kesiminden kardeşlerimiz katılmıştır.22 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen Milli irade ve Demokrasi yürüyüşü ile Aydın halkı topyekun, tek bir sesle darbeye karşı olan tepkisini ortaya koymuştur.Bu vesile ile parti ayrımı gözetmeksizin alana gelip demokrasi nöbetine destek veren tüm Aydınlı hemşehrilerinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

"Büyükşehir Belediye Başkanı neden meydanlara inmedi?"

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun neden meydanlara inip vatandaşlar ile birlikte olmadığını merak ettiğini ifade eden Özmen,"Aydınlı hemşirelerimiz ve bizler bugüne kadar Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın niçin meydanlara inip meydanlardaki vatandaşlarımızla birlikte darbeye karşı tepkisini ortaya koymadığını, demokrasi nöbetlerine iştirak etmediğini ve niçin Milli irade ve Demokrasi yürüyüşüne katılmadığını merak etmekteyiz? Milletin iradesine ket vurmaya yönelik darbe girişimine karşı, Aydınlılar olarak tepkimizi haykırırken Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da aramızda olmasını beklerdik. Yine yarın Büyükşehir Belediye Meclisinin 15 Temmuz gecesi şehit düşen vatandaşlarımızla ilgili bir toplantı yapacağı ve şehitlerimizin anılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Büyükşehir Belediye Meclisimizin şehitlerimizi anması, tepkisini ortaya koyması ve bu gündemle toplanması, olması gereken güzel bir davranıştır. Bu bizi mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.

Özmen,"ASTlM köprülü kavşağına 15 Temmuz ile ilgili isim verilmesi konulu gündem maddesinden önce salondan terk edeceğiz"

Yapımına devam edilen Astim Köprülü Kavşağına 15 Temmuz ile ilgili bir isim verilmesi konusunu onaylamadıklarını da belirten Özmen,"Yapılacak olan belediye meclis toplantısında ASTİM köprülü kavşağına isim verilmesi hususunun görüşülecek olmasının ve bu ismin de 15 Temmuz ile ilgili olmasını aşağıda açıklayacağım nedenlerle siyaseten bir suiistimal olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. ASTiM Köprülü kavşağı henüz bitmemiştir, ne zaman biteceği, hatta bitip bitmeyeceği bile belli değil, yapılan iki ihale ile ilgili kamuoyunun kafasındaki soru işaretleri giderilmemiş, Aydınlılara tatminkar bir açıklama yapılmamıştır. Bu siyasi konjöktörde alelacele bir tutumla bu kavşağa 15 Temmuz gecesi şehit olanların anısına isim verilmek istenmesini samimiyetten uzak, köprülü kavşak inşaatında meydana gelen bariz aksaklıkları, planlama hatalarını, Aydının zararlarını örtmeye matuf ve siyasi sonuç elde etmeye yönelik bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Şehitlerimizin anısının yaşatılmasını ve 15 Temmuz darbe girişiminin hafızalara kazınması için elbette biz de, şehitlerimize yakışan bir yere şehitlerimizin isminin verilmesinden yanayız. Bu mücadele kavşaklarda değil meydanlarda verildi. Şehitlerimizin ruhuna ve hatırasına uygun bir meydana bu ismin verilmesi daha uygun bir davranış olacaktır. inşaatı henüz tamamlanmamış, ne zaman biteceği belli olmayan ASTiM kavşağına şehitlerimiz anısına isimlerinin verilmesi şehitlerimizin ruhunu zedeler. Bu nedenlerle AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis grubumuz gündemin açılış ve yoklama, saygı duruşu ve istiklal Marşı ve 15 Temmuz gecesi şehit düşen kahramanlarımızın anılması kısmına katılacak, ASTlM köprülü kavşağına isim verilmesi konulu gündem maddesinden önce salonu terk edeceğiz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Özmen AK Parti Aydınlı Köprülü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
title