Haberler

Özlüce ve Altınşehir Kötü Kokudan Kurtuluyor

Bursa'da vatandaşların huzuruna yönelik hizmetleriyle dikkati çeken Büyükşehir Belediyesi tarafından Özlüce Atıksu Arıtma Tesisleri'nde yaptırılan koku paneli, Özlüce ve Altınşehir Bölgesi'nde yaşayan vatandaşların kötü kokudan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçiyor.

Tüm alanlarda hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'da çevre ve çevre yatırımlarını çok önemsiyoruz. Koku üreten bölgelerde kokuların yayılması halkın en büyük şikayetlerindendi. Özellikle arıtma tesislerimizin çevreye koku yaydığı ve kısmen halkımızı rahatsız ettiği bildiriliyordu. Bu konuya hassasiyetle dikkat ediyor ve çalışmalarımızı her geçen gün yoğunlaştırıyoruz. Özellikle yaz aylarında kokuyla mücadelemizi daha da yoğun sürdürüyor ve kimyasal malzemeden kaplama yaparak kokunun çıkmasını ve yayılmasını önlenmiş oluyoruz" diye konuştu.

Kimyasal malzemelerle yapılan mücadelenin fiziki imalatlarla da desteklendiğini vurgulayan Altepe, "Daha önce Doğu arıtma tesisinde de uyguladığımız ve eskiden bölgede büyük sıkıntı olan kokunun çevre binalara yayılması konusunda önemli bir çözüm olan bu koku perdesini, aynı şekilde Batı arıtma tesisinde de uyguladık. Batı arıtma tesisinde hakim rüzgarlar yönünde, 16 metre yüksekliğinde bir çelik perde olarak koku perdesi oluşturuldu ve perdenin imalatı 350 metre boyunca, yaklaşık 1.2 milyon TL maliyetle gerçekleştirildi" diye konuştu.

Altepe, çalışmanın önemine dikkati çekerek, "Amacımız, buradan çıkan kokunun yerleşim alanlarına ulaşmasını engellemektir. Koku perdesiyle, meyilli olan 16 metrelik duvara çarpan havanın yükselerek atmosfere ulaşması sağlanıyor ve çevreye yayılması önleniyor. Özellikle bu uygulama, Özlüce ve Altınşehir gibi Bursa'nın batısında yaşayan vatandaşlarımızı rahatlatacak" açıklamasını yaptı.

Altepe, çevreyle ilgili önemli bir yatırımı daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Altınşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title