Haberler

Özkılıç: Firmaların Kalifiye Eleman İhtiyacı Giderilecek

Güncelleme:

Diyarbakır'da, "Organize Sanayi Bölgesi Nitelikli Eleman Sorununu Çözüyor ve Yeni Girişimciler Kazanıyor'' Projesinin tanıtımı yapıldı.

Diyarbakır Organize Sanayici İşadamları Derneği (DOSİAD), İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır Dernekler İl Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı iş birliğiyle ''Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Nitelikli Eleman Sorununu Çözüyor ve Yeni Girişimciler Kazanıyor'' Projesinin tanıtımı yapıldı.

Gren Park Otel'de düzenlenen kahvaltılı proje tanıtım toplantısında konuşan
Diyarbakır Organize Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı A.Aziz Özkılıç, DOSİAD olarak Diyarbakır'ın ekonomik ve sosyal alanlarda büyümesi için uzun yıllardan beridir çaba gösterdiklerinin altını çizerek, "Gerek Organize Sanayi Bölgesi özelindeki sorunlarını, gerekse ilin sorunlarına dikkat çekmek noktasında projeler üretiyoruz" dedi.

"Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Nitelikli Eleman Sorununu Çözüyor ve Yeni Girişimciler Kazanıyor" projesinde firmaların kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunmayı ve yeni girişimciler, yatırımcılar kazanmayı hedeflediklerini ifade eden Özkılıç, şöyle dedi:

"Projemiz İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmekte ve mesleki eğitim alanında 29 yıllık deneyime sahip MEKSA Vakfı ile birlikte yürütelecektir. Amacımız herhangi bir mesleği olmayan 25 genci yönetici asistanlığı alanında, 25 genci bilgisayarlı muhasebe alanında, 25 genci ise dış ticaret elemanlığı alanında eğiterek, iş gücü piyasasına kazandırmak ve sonrasında istihdam edilmelerini sağlamaktır. Bir diğer amacımız ise iş kurmak isteyen, yatırım yapmak isteyen potansiyel girişimci adaylarına girişimcilik eğitimleri vererek, motivasyonlarını arttırmak, sonrasında ise KOSGEB'in sağladığı 30 bin TL hibe+ 100 bin TL faizsiz kredi desteğinden faydalandırmaktır. Bu şekilde iş kurarken kamu desteklerinden başlangıçta yararlandırmayı sağlamış olacağız. Bizler DOSİAD yönetimi olarak İlimize katkı bulanacak her türlü yeni projelerin içinde yer almaya devam edeceğiz. Çünkü projelerin ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağladığına inanıyoruz"

MEKSA Vakfı Diyarbakır Proje Koordinatörü Sertaç Işık ise, projenin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının projesi olarak hayata geçeğini belirterek, "Bugüne kadar DOSİAD'ın ürettiği projelere ortak olmaktan büyük keyif aldık. Çünkü yapılan projelerin hepsinin sonuca ve hedefine ulaştığını görmek bizleri de mutlu etmektedir. O yüzden özel olarak sayın Başkanımızın bu konudaki çabaları her zaman Diyarbakır'daki işsizliğin sona ermesi için ya da azalması için büyük katkı sağlamıştır. Bugün de yine organize sanayi bölgesindeki işletmelerin ara eleman sorunlarını çözmek için bir proje uygulanıyor. Bu kapsamda, dış ticaret, bilgisayarlı muhasebe, yönetici asistanlığı ve girişimcilik eğitimleri uygulanacak. Proje kapsamında 125 kişiye eğitim verilecek" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi İçişleri Bakanlığı Diyarbakır Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title