Haberler

Özkan Sümer 70 Milyonluk Türkiye'den Sadece Arda Var

Seminere YOĞUN KATILIM

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜFAD) 2 yılda bir düzenlediği Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri, bugün yapıldı. Bu yıl Şamil Ekinci Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri adıyla düzenlenen seminere Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzonspor teknik sorumlusu Hami Mandıralı, Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor'un eski kaptanı Fatih Tekke, 1461 Trabzon Kulübü'nün eski başkanı Suat Şen ve çok sayıda antrenör katıldı. Trabzonspor'un eski başkanı Şamil Ekinci ise sağlık sorunları yüzünden katılamadı.

SÜMERBİZDE PLANLI SÜREÇ YOK

Açılış konuşmasını yapan Özkan Sümer, Türkiye'de ciddi bir planlı çalışma eksikliği bulunduğunu belirtirken şöyle konuştu

İsviçre'nin 9.5 milyon nüfusuna rağmen 19 futbolcusu büyük liglerde oynuyor. Türkiye'nin dışarıdaki vatandaşlarının sayısı ise yaklaşık 5 milyon. Bu 5 milyon vatandaşımızdan da 19 futbolcu, büyük liglerde oynuyor. Bunlar bizim vatandaşlarımız, bizim kökenlerimizden geliyorlar. Ama çocukları farklı bir dünyada yaşıyor. Dünyanın bir numaralı değeri planlı süreç ve devamlılıktır. İşte bizde olmayan bu. O nedenle böyle bir gelişim çarpıklığı içerisindeyiz.

Vali Abdil Celil Öz ise Trabzon'un sporun her alanda verimli olduğunu hatırlattı, Trabzon'un verimliliğini sporun her alanında özellikle futbolda görüyoruz. Bu temel üzerine daha sağlam bir kurgunun gelecekte yeni başarılar getireceğine inanıyorum diye konuştu. KAFKASANTRENÖRLÜĞÜN EN ÖNEMLİ PARÇASINDAN BİRİ EĞİTİM

Antrenörlüğün en önemli parçalarından birinin eğitim olduğunu ifade eden Tolunay Kafkas, Kendi oyuncularımızı yetiştirip onların gelişimine katkı sağlamak zorundayız. Sadece yeteneği keşfetmek yetmiyor. Onu korumak ve geliştirmekde gerekiyor dedi.

FATİH TEKKE'YE NEDEN AYRILDIN SORUSU

Fatih Tekke, kendisine yöneltilen, İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki kulüpte sadece 1 gün genel menajerlik yaptınız. Sonra neden kulüpten ayrıldınız sorusuna, Bu sorunun sorulması gereken kişi ben değilim. Sayın başkan bu konuda açıklama yaptığı an bizde söylememiz gerekenleri söyleriz cevabını verdi.

Seminer, plaket töreni ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şamil Ekinci Fatih Tekke Özkan Sümer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title