Haberler

Özkan: "Manisa'da 12 Yılda Eğitime 706 Milyon TL'lik Yatırım Yapıldı"

AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Özkan, AK Parti’nin iktidara geldiği yıldan bu yana eğitim alanında çok sayıda yatırım yapıldığını ve bütçeden her zaman en çok eğitime pay ayrıldığını kaydetti.

AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Özkan, AK Parti'nin iktidara geldiği yıldan bu yana eğitim alanında çok sayıda yatırım yapıldığını ve bütçeden her zaman en çok eğitime pay ayrıldığını kaydetti. AK Parti iktidarları döneminde Manisa'ya 12 yılda 706 milyon TL'lik eğitim yatırımı yapıldığını anlatan Özkan, Manisa'daki derslik sayısının yüzde 33 artırıldığını belirtti.

AK Parti döneminde yeni Türkiye'nin güçlü yarınlarının temelleri atılırken 12 yıllık AK Parti iktidarları döneminde partinin üzerinde ısrarla durduğu en önemli konulardan birinin eğitim olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Özkan, "2002 öncesinde uzun yıllar boyunca Türkiye bütçesinin ilk sırasını savunma sanayi alırken AK Parti hükümetleri sayesinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek Türkiye bütçesinden en büyük pay eğitime ayrılmıştır. Geleceğimizin teminatı olan genç ve dinamik nesillerin yetiştirilmesinde vatanına, milletine, toprağına bayrağına sahip çıkan, tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmek, Yeni Türkiye'yi tüm dünyada proje ve icatlarıyla iyi bir şekilde temsil edecek Yeni Türkiye'nin güçlü nesillerini yetiştirmek partimizin birinci önceliği olmuştur" dedi.

Şehzadeler şehri Manisa'da 12 yılda eğitime 706 milyon TL'lik yatırım yapıldığına dikkat çeken Özkan, "Öğrencilerimizin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmeleri için, eğitimin her kademesinde derslik başına öğrenci sayısını düşürmek adına okul sayısı bin 73'den bin 667'ye çıkartılarak 2 bin 500 yeni derslik inşa edilmiş ve derslik sayısı yüzde 33 arttırılmıştır. Buna bağlı olarak da öğretmen ihtiyacının artmasıyla Manisa'da görev yapan öğretmen sayısı 10 bin 618'den 16 bine yükseltilmiş ve öğretmen sayımızda yüzde 50'ye yakın artış sağlanmıştır. 2003 yılında yürürlüğe koyduğumuz, ders kitaplarının ücretsiz dağıtımı uygulaması ile vatandaşlarımız büyük bir külfetten kurtarılmış ve Manisa'da 10 yılda 47,5 milyon TL'lik ders kitabı öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılmıştır." şeklinde konuştu.

18 BİN AİLEYE EĞİTİM YARDIMI

Fatih projesi kapsamında eğitimi teknolojiyle tanıştırıp okulları akıllı tahta ve bilgisayarlarla donattıklarını anlatan Özkan şunları söyledi:

"Eğitim kalitesini arttırmak adına öğrencilerimizin yararlanabileceği tablet bilgisayarlar dağıttık. Köy okullarımız dahil bütün okullarımıza internet bağlantısı sağladık. Dar gelirli ailelerin eğitim masraflarına katkı sağlamak için her yıl 18 bin ailemize eğitim yardımı yapılmaktadır. Manisa'mızın tek üniversitesi olan Celal Bayar Üniversitemize 2003 - 2013 yılları arasında 253 milyonluk yatırım yapılmış ve çok sayıda yeni fakülte ve yüksek okul açılmıştır. Celal Bayar Üniversitesi bugün 43 bin öğrencisiyle Manisa'ya hem eğitim açısından hem de ekonomik yönden büyük katkı sağlamaktadır. Geleceğin güçlü Türkiye'sinin, ancak iyi eğitim almış, donanımlı, iyi yetişmiş nesiller ile kurulabileceğini bilen AK Parti eğitime verdiği büyük önem ve yaptığı yatırımlarla geleceğin Türkiye'sini inşa etmektedir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Özkan Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title