Haberler

Özince: İnsan Sermayesini Değerlendirmemiz Gerekiyor

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye'de insan sermayesinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye'de insan sermayesinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye İş Bankası, 2005 yılından bu yana sponsoru olduğu Türkiye Satranç Federasyonu'nun bu yıl katıldığı uluslararası turnuvalarda madalya kazanan genç satranç sporcularını kutlamak için bir tören düzenledi.

Özince ve İş Bankası Genel Müdür Adnan Bali'nin ev sahipliğinde düzenlenen törene Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile birlikte uluslararası turnuvalardan madalya ile dönen yaşları 7 ila 17 arasında 28 genç satranç sporcusu ve aileleri katıldı. Genç sporcular günün anısına hazırlanan sertifikalarını Ersin Özince ve Adnan Bali'den aldılar.

Toplantının açılışında konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince,  Türkiye'nin, satrancın altyapısında dünyanın en hızlı gelişen, en güçlü 3 ülkesinden biri konumuna geldiğine belirterek, "Bu emekle, akılla, fikirle oluyor. Bunu mutlaka sürdürmemiz, geliştirmemiz lazım" dedi.

Özince Türkiye'deki genç nüfusa dikkati çekerek, "Türkiye'de insan sermayesi var, ama tasarruf gibi onu da toplamayı ve değerlendirmeyi bilmemiz gerekiyor" dedi.

Ersin Özince, Türkiye Satranç Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile satrancın seçmeli ders olarak okullara girdiğini ve bu işbirliğine İş Bankası'nın da dahil olduğunu, yaklaşık 10 yıldır süren birliktelik sonucu Türkiye'nin satrançta çok önemli yerlere geldiğini vurguladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da Türkiye'nin son yıllarda satrançta kaydettiği gelişmeye değindi ve uluslararası turnuvalarda elde edilen başarılardan örnekler verdi.

İş Bankası'nın, satrancın Türkiye'de yaygın biçimde oynanan kitlesel bir spor ve önemli bir eğitim aracı haline getirilmesi hedefiyle 2005 yılında Türkiye Satranç Federasyonu'na ana sponsor olmasından bugüne kadar geçen sürede 13 Dünya şampiyonluğu, 18 Dünya ikinciliği, 13 Dünya birinciliği, 31 Avrupa şampiyonluğu, 27 Avrupa ikinciliği, 27 Avrupa üçüncülüğü elde edildi, uluslararası turnuvalarda kazanılan madalya sayısı ise 236 oldu.

2005 yılından bu yana satranç oynayan lisanslı sporcu sayısı ise 30 binden 444 bin 228'e, satranç antrenörü sayısı 2 binden 69 bin 97'ye, turnuva sayısı 400'den 3 bin 750'ye, kulüp sayısı ise 600'den 2 bin 8'e yükseldi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersin Özince İş Bankası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title