Haberler

Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Projelerini Anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sahabiye ve Fatih mahallesi sakinlerine, kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sahabiye ve Fatih mahallesi sakinlerine, kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, dört etap halinde uygulanacak projenin, birinci etabında yer alan konut ve iş yeri sahipleriyle toplantı düzenlendi.

Şehir Tiyatrosundaki toplantıda proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, şehre iz vuracak bir proje yaptıklarını, dönüşüm yapılacak bölgedeki değerin en az üç misli artacağını belirtti.

Dönüşüm için belediyenin önünde iki yol bulunduğunu ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki birinci yol, biz planlama yaparız kenara çekiliriz. O zaman ortaya bir Gültepe Mahallesi çıkar. Fakat bu tür yapılan işlerde karmaşık bir bina yapılanması gözüktüğü gibi bir sürü de hak kaybı olur. Belediye plan yapıp işi müteahhitlere bırakırsa çok rahat eder. Sizinle müteahhit arasındaki iş bizi ilgilendirmez. Ancak biz bu yolu tercih etmedik. İkinci yol belediyemiz için sıkıntılı bir yol. Herkesin bu hakkını vermek ve herkesle helalleşmek lazım. Her birinin birer ikişer mirasçısı olduğunu düşünürsek karşımıza 20 bin kişi çıkıyor. Sizinle önce biz konuşacağız, ne verebileceğimizi belirteceğiz. Sonra dönüp müteahhitlerle biz muhatap olacağız, işi tertemiz biz takip edeceğiz. Ortaya düzgün bir şey çıkacak ve sonr ada gelip size dağıtacağız. Ortaya düzgün bir yapılaşma çıkacak.

Düşündüğümüz şu, 25-30 yüksek katlı bina koyalım. Bir kısmı ev, bir kısmı iş yeri olsun. 50-60 bin metrekareye binaları oturtalım, geriye kalan 400-450 bin metrekare boş kalsın. Trafiğin büyük çoğunluğunu yer altına alalım. Üstte çok geniş caddeler, parklar, sosyal tesisler olsun. Şehrin merkezi olduğu için prestij caddeler, prestij iş yerleri, marka dükkanlar burada olsun ve buranın değeri bir anda yükselsin. Şehre iz vursun burası."

Özhaseki, bölgenin en az üç misli değer kazanacağını, buradan doğacak rantın tamamının vatandaşın olacağını kaydetti.

Projeyle şehrin değerinin artacağına dikkati çeken Özhaseki, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi de şehrin değerinin artmasıyla kazançlı çıkacak. Birisinin kaç metrekarelik yeri varsa en az onun kadar yer vereceğiz. En düşük fiyat olarak belirlediğimiz yerin sahibi bile aynı metrekare oranında yer alacak. Yıkıma başlandığı sırada, tahliye işlemleri zamanında kiracılara kira yardımı verilecek. Mayıs ayında talepleri almaya başladığımızda sizden gelecek tekliflere göre projede ne kadar konut, ne kadar dükkan, ne kadar ofis olduğunu şekillendireceğiz."

Özhaseki, bölge sakinlerinin dışarıdan gelen dedikodulara inanmamasını isteyerek, tüm sürecin şeffaf yürüyeceğini, değişik vaatlerde bulunan arsa simsarlarına vatandaşların kanmaması uyarısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Veli Böke de Sahabiye ve Fatih mahallelerini kapsayan projenin dört etaptan oluştuğunu anlattı.

Projeyle ilgili bilgi veren Böke, şunları kaydetti:

"Çevreyol ile Oğuz Caddesi arasındaki kısım birinci etap olacak. Burada 800 bağımsız bölüm var ve 9 hektar alanı kapsıyor. İkinci etap Oğuz Caddesi ile Feyzioğlu Caddesi, üçüncü etap Feyzioğlu Caddesi ile Otak Sokak, dördüncü etap ise Otak Sokak ile Ahmet Paşa arasındaki kısım olacak. Bu alandaki yapıların büyük kısmı deprem tehlikesi altında bulunuyor. Ayrıca yapılar gün geçtikçe işlevselliklerini kaybediyor. Bununla birlikte maddi değerleri kayboluyor. Bölgede çok ciddi güvenlik problemleri var." - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özhaseki Gültepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title