Haberler

Özhaseki: Ak Partinin Kaderi, Türkiye'nin Kaderi

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

Ak partili Özhaseki " Şimdi tabii kendi içimizde bir tartışma başlayacak, görüşmeler yapılacak, istişareler başlayacak. Doğrusu bunun Türkiye lehine çok iyi ve net sonuçlanmasını arzu ediyorum. Benim şöyle bir inancım var, AK Parti'nin kaderi, Türkiye'nin kaderi. AK Parti eğer doğru işler yapar, yeni genel başkan ve Başbakan seçme noktasında Türkiye'nin beklentileri doğrultusunda doğru tercihler yaparsa, daha sonraki seçimlerde de aynen götürür ve Türkiye'deki istikrar aynen devam eder gider. Yoksa Allah korusun, herhalde bir karışıklık başlar" dedi.

Mehmet Özhaseki, Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı bir başkanlık döneminden sonra Cumhurbaşkanlığı makamına yükseldiğini ve bu görevde de çok başarılı olacağını söyledi. Özhaseki, bundan sonraki gelişmeler konuşunda şu öngörüde bulundu:

"Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi, bizim için yadırganacak bir sonuç değildi, anketlerde de belliydi. Tartışılan konu da kimin Cumhurbaşkanı olacağı değildi bizim için. . Sayın Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra nasıl bir Türkiye olacağı, nasıl bir şekillenme olacağı, partide genel başkanın kim olacağı, Başbakan'ın kim olacağı, 6-8 aylık ara dönemden sonra seçimlere kimin partiyi götüreceği, Türkiye'de halen geçerli olan sistemin hala sürüp sürmeyeceği, yarı başkanlığa, partili bir başkanlık sistemine geçilip geçilmeyeceği gibi konular bana göre çok daha önemliydi. Bana soru sorulduğunda daha çok ben bunları konuşmaya gayret ediyordum. Şimdi tabii kendi içimizde bir tartışma başlayacak, görüşmeler yapılacak, istişareler başlayacak. Doğrusu bunun Türkiye lehine çok iyi ve net sonuçlanmasını arzu ediyorum. Benim şöyle bir inancım var, AK Parti'nin kaderi, Türkiye'nin kaderi. AK Parti eğer doğru işler yapar, yeni genel başkan ve Başbakan seçme noktasında Türkiye'nin beklentileri doğrultusunda doğru tercihler yaparsa, daha sonraki seçimlerde de aynen götürür ve Türkiye'deki istikrar aynen devam eder gider. Yoksa Allah korusun, herhalde bir karışıklık başlar. Koalisyonlar dönemi diyebileceğimiz, kırk parçalı, kırk yamalı bir bohçayla Türkiye nasıl gider' Geçmiş tecrübelere bakacak olursak, o parçalı ve yamalı hükümet oluşumundan da ciddi bir ilerleme çıkmaz. "

Dış politikanın, iç politikadan çok bağımsız düşünülmeyeceğin, dış politikada etkin olabilmek için içeride çok güçlü olmak gerektiğine vurgu yapan Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Özhaseki, "İçeride çok güçlü olduğunuz zaman dışarıda da mutlaka söz hakkınız oluyor, biraz daha sizi ciddiye alıyorlar. Parçalı olan iç yapı, dışarıda pek ciddiye alınmaz. Elbette ki sayın Başbakan bundan sonra Cumhurbaşkanı olarak masaya oturduğu zaman eskilerden biraz daha farklı olarak davranacaktır. Birincisi, seçilme sistemiyle ilgili. Yani eskiden Meclis'te partilerin bir araya geldiği ve seçtiği bir ortamdan şimdi direkt vatandaşın seçmiş olduğu, yetki vermiş olduğu bir Cumhurbaşkanı olarak geliyor. Sayın Başbakan bu konularda biraz daha detaycıdır. Yani geriye çekileyim, biraz izleyim demeyecektir. O yüzden kendi şahsından, karakterinden kaynaklanan bütün olaylara vakıf olma, yön verme, uğraşmak gibi bir duygu, düşünce bütünlüğü içerisinde devam edeceği için de herhalde Türkiye için yeni bir dönem başlıyor diyebilirim. Zaten yürütmede olan arkadaşlar da kendi partisinde, kendisinin getirdiği, kendi liderliğini kabul etmiş insanlar olacağı için biraz daha farklı olacaktır diyebiliriz" dedi.

Siyasi tansiyonun Cumhurbaşkanlığı seçimlerde fazlaca yükselmediğini ifade eden Mehmet Özhaseki " Siyasi tansiyon aslında gerilmiş gibi gözüküyordu ama, belediye seçimleri daha gergindi. Yani biz ilçelere, köylere gittiğimiz zaman çok daha gerilmiş bir ortam görüyorduk. İnsanlar, ilçelerine belediye başkanı seçerken, mahallelerine muhtar seçerken çok daha sertlerdi. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben sandıklara gittiğimde herkes giriyor, çıkıyor, şamata ediyordu. Hatta birçok sandık başındaki arkadaşlarımız kendi içlerinde muhabbet ederek, oturduklarını gördüm. Yani Belediye Başkanlığı seçimlerindeki gibi iddialı değildi partiler. Hiçbir yerde kavga, gürültü çıkmadı, kimse kimsenin kafasını yarmadı, gözünü çıkarmadı, ölen kalan olmadı. Bu hayli sevindirici bir durum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Ak Parti Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title