Haberler

Özgür Suriye Ordusu Tiyatro Topluluğu Kurdu

Güncelleme:

Terör örgütü IŞİD'ten temizlenen Cerablus'ta ÖSO tiyatro topluluğu kurdu. Topluluğun kendi imkanlarıyla kurduğu sahnedeki ilk gösterisi halk tarafından büyük ilgi gördü.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü IŞİD'ten temizlenen Cerablus'tan ilginç görüntüler var.

10 ASKERDEN KADRO, TAHTADAN SAHNE KURDULAR

ÖSO, tiyatro topluluğu kurdu. 10 ÖSO askeri kent meydanında göster iyapıyor. Tahta parçalarından sahne kuran, halı, kilim, karton ve sandalyelerle dekor yapan askerlerin ilk gösterisine yüzlerce Cerabluslu ilgi gösterdi. Kadın ve çocukların ağırlıklı olarak takip ettiği tiyatro gösterisini bazıları daha rahat izleyebilmek için evlerin çatılarına ve balkonlara çıktı.

"YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Tiyatro sahnesinde görev alan askerlerden Yunus Cuma Cerablus'u yaşanabilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda tiyatro ve sinemaya meraklı bazı silah arkadaşlarıyla tiyatro kulübü kurduklarını anlatan Cuma, 10 günde bir halkın karşısı tiyatroyla çıkmayı arzuladıklarını belirtti.

BEKLENTİDEN FAZLA İLGİ GÖRDÜ

İlk gösterimlerine beklentilerinden fazla ilgi olduğunu vurgulayan Cuma, şunları kaydetti:"Bizim için sahne deneyimi oldu. İnşallah bundan sonrakiler çok daha iyi olacak. İlk gösterimde, IŞİD'in bölgede yaptığı eziyeti, bölgemizdeki acı olayları farklı dille aktarmaya çalıştık. Daha sonra da yaşadığımız sıkıntıları birlik ve beraberlikle daha kolay aşabileceğimizi aktarmaya çalıştık."

ACILARIN DAHA İYİ ANLAŞILMASI İÇİN

Oyunu izleyen Suriyelilerden Ahmet Ebu Muhammet ise yapılan sunumu çok beğendiğini, bölgede yaşanan acıların herkes tarafından daha iyi anlaşılması için yapılan gösterinin önemli olduğunu söyledi.

Cerablus'a 10 gün önce Türkiye'den döndüğünü aktaran Muhammet, memleketinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Cerablus Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title