Haberler

Özgür Özel Manisa'da Türkiye'nin İlk Posta Güvercini Fuarını Açtı

Güncelleme:

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel 50 derneğin bağlı bulunduğu Türkiye Güvercin Federasyonu'nun Manisa'da yapılan Uluslararası Posta Güvercinleri Fuarına katıldı ve fuarı Manisa Fuar alanında Özgür Özel açtı.

Manisa Fuar Merkezinde son 2 yılda dereceye girmiş yaklaşık 600 posta güvercininin sergilendiği fuara katılan Özgür Özel yine şaşırtmadı ve Özel dışında hiçbir siyasinin çağrılarına cevap vermemesinden yakınan Posta Güvercini Dernekleri Özgür Özel'i büyük bir coşku ile karşıladı. Fuar alanındaki tek parti Cumhuriyet Halk Partisi ve tek milletvekili de yine Özgür Özel oldu.

CHP Yunus Emre Belediye Başkanı Ali Arslan, Şehzadeler Belediye Başkanı Semih Balaban, il ve ilçe yöneticileri ile katıldığı fuarda Özel kurdeleyi kesmeden önce güvercin severlere şöyle seslendi:

'Güvercin sevgisi aslında tırnak kadar kalbi olan bir canlıya güvercin severlerin koca yürekleri ile duydukları bir sevgi. Çünkü onlar, kıt kanaat bütçelerinden onlara kurdukları kümesler ile, yem ve ilaç paraları ile bu güvercinleri yetiştiriyorlar ve bunu bir hobi olarak yapıyorlar. Dünya çapında çok ilgi gören ve yarışmaları yapılan posta güvercini yarışmaları ise ülkemizde son 10 yıldır yapılıyor. Gelişmekte olan şehirlerde kanatlı hayvan üretciliği ve ticareti ile ilgili alınan sıkı tedbirler güvercin sevenler için ciddi sıkıntılar yaratıyor. Bu nedenle bu hobinin tavuk veya hindi yetiştiriciliğinden ayrılması gerekiyor. Çünkü bu çok farklı bir durum. Ayrıca güvercin yetiştiriciliği ve yarışları gençleri kötü alışkanlıklarından, kapalı mekanlarda zaman geçirmekten alı koyan, açık havada, temiz havada gerçekleşen ve tüm kötü alışkanlıklardan uzak tutan güzel bir hobi. Hayvanı seven insanı sever.

İnsana ve doğaya zarar vermesi söz konusu olamaz. Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş olan güvercin sevenlere de memleketimize hoşgeldiniz diyorum. İlk kez yapılan bu organizasyonun ilerleyen yıllarda daha da gelişmesini ve daha iyi organizasyonlarla sizlere ev sahipliği yapmak istediğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Umuyorum ki Manisa'mızdan iyi duygularla ayrılırsınız. Sorunlarınızı da her zaman bana yazabilirsiniz. Ayrıca burada bulunan Belediye Başkan adaylarımız da hayvan dostu, çevre dostu projelerle Manisamıza hizmet etmek istiyorlar. Onların sizler için de projeleri olacak elbet.' dedi.

Sözlerini 'Sizi seviyoruz, sizlere saygı duyuyoruz . Sizlerin yanındayız. Bundan sonra da yanınızda olacağız' diyerek tamamlayan Özel'i binden fazla katılımcı büyük bir coşku ile alkışkadı.

Türkiye Güvercin Federasyon Başkanı ve Manisa Posta Güvercini Dernekleri Başkanları, Belediye Başkan Adayları ile birlikte Fuarın açılış kurdelesini kesen CHP'li Özel, daha sonra içeride 1,5 saat boyunca tek tek stantları gezdi, ödüllü güvercinler hakkında bilgi aldı, zaman zaman güvercinlerle, zaman zaman da kupalarla fotoğraf çektirdi.

Semih Balaban ve Ali Arslan ile birlikte en büyük kupayı kaldırdıklarında ise, Partililer ve katılımcılar ' İnşallah 30 Mart'ta da kupayı kaldıran bu üçlü olacak' ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title