Haberler

Özgür Özel: 'CHP'ye Gençlik Aşısı'

Güncelleme:

CHP Genel Merkezi'ne gelen gençleri, genç milletvekilleri Özgür Özel, Veli Ağbaba, Melda Onur, Gençlik Kolları ve çok sayıda partili karşıladı.

Sandıklardaki usulsüzlük iddiaları üzerine 30 Mart gecesi ve ertesi gece tutanakları kontrol etmek için yaklaşık 3 bin gencin ellerinde bilgisayar ve laptoplarıyla CHP Genel Merkezi'ne gelmelerinin ardından gençler sosyal medya üzerinden organize oldular ve yeni bir hareket başlattılar. OccupyCHP' yani 'CHP'yi işgal et' adı altında örgütlenen çok sayıda genç, Cumartesi günü CHP saat 13.00'da CHP Genel Merkezi'nde toplandı ve bir forum düzenlediler.

GENÇ MİLLETVEKİLLERİ GENÇLERİ KARŞILADI

CHP Genel Merkezi'ne gelen gençleri, genç milletvekilleri Özgür Özel, Veli Ağbaba, Melda Onur, Gençlik Kolları ve çok sayıda partili karşıladı. CHP yönetiminin de gençlere tam destek verdiği eylemde gençlere yönelik anketler yapıldı ve gençlerin nasıl bir CHP istediği soruldu. Ayrıca isteyen gençer de CHP'ye üye oldu. Ardından da hangi alanda görev yapmak istediklerine ilişkin bir form kendilerine verildi. Gençlere seçim güvenliğinden kampanya sürecine kadar, parti içi demokrasiden, dış ilişkilere kadar hangi alanda çalışmak istedikleri soruldu. Sonra da toplantı salonuna geçilerek forum başlatıldı. OccupyCHP ruhuna uygun olarak gençler toplantı salonunda koltuklar yerine sahneye oturdular. Forumda seçimlerden, parti örgütlenmesine kadar çok sayıda konu konuşuldu ve fikir jimnastiği yapıldı.

Forumu bitişine takip eden partinin genç milletvekillerinden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

GENÇLİK AŞISI

"Bugün arkadaşlar CHP'ye geliyorlar ve CHP'de siyasete müdahale etmenin ilk adımını atıyorlar. CHP'yi bunun için bir seçenek olarak görüyor olmaları bizim açımızdan çok önemli. Buna hiçbirimiz karşı çıkamayız. Onlar dışarıdan eleştirmek yerine artık içeriye gelip düzeltmeye çalışıyorlar. CHP'de siyaset yapan genç bir milletvekili olarak bunun hem parti içinde bize, gençlere güç verdiğini hissediyoruz hem de CHP'ye gelen bu arkadaşların bundan sonra kendilerini eskisine göre muhalif duruşlarında daha güçlü hissedeceklerini düşünüyoruz. Eleştiriyorlar, en büyük güç de bu. Çünkü siyaset hep kendini iyi anlatabilmenin sanatı olarak geçiyor ama bazen de oturup neyi nerede yanlış yaptık diye önüne koymak gerekiyor. Özeleştiri mekanizmasını işletiyoruz ama gençlerin ağzından gelecek özellikle yapıcı eleştiriler bunu okuyabilen bir parti için çok ön açıcı olabilir." dedi

BASIN MENSUPLARINDAN YOĞUN İLGİ

Öte yandan basın mensupları da gençlerin eylemine yoğun ilgi gösterdi. #OccupyChpAnkara hastag'i altında konuya ilişkin izlenimlerini aktaran gençler de eylemden kareler paylaşmayı ihmal etmedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Veli Ağbaba Melda Onur Özgür Özel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title