Haberler

Özgür-Der: Ali Adıyaman Derhal Serbest Bırakılmalı

Güncelleme:

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, İLKHA muhabiri Ali Adıyaman'ın PKK'lılar tarafından kaçırılmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç imzasıyla yapılan basın açıklamasında, PKK'nin özellikle son dönemde varlık alanını genişletme siyaseti amacıyla yoğunlaştırdığı kontrollü gerilim politikasına dikkat çekilerek şunlar kaydedildi:

"Özellikle son dönemde PKK, keyfi uygulamalarını yoğunlaştırarak kontrollü gerilim politikası gütmekte ve kendi varlık alanını genişletme siyaseti izlemektedir. Çözüm sürecinin sonuna yaklaşıldığının müzakereye yetkili taraflarca ilan edilmesine müteakip PKK'nin siyasal faaliyet gösteren diğer kesimlere, sivillere, Kur'an kurslarına, şantiyelere, yurtlara, dernek ve parti binalarına, iş yerlerine yönelik saldırıları en başta çözümün ruhuna aykırı, mantığına terstir."
PKK'nin gerçekleştirdiği kaçırma eylemlerinin son kurbanının İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adıyaman olduğunun belirtildiği açıklamada konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeye yer verildi:

"Ali Adıyaman'ın kaçırılması eylemini kınıyor, bu girişimin bölgedeki tansiyonu yükseltmeye dönük olumsuz bir etki yaratmasından endişe ediyoruz. Kürdistan'daki Kur'an Kurslarına, dernek ve vakıflara, medreselere, parti binalarına yapılan molotoflu ve bombalı saldırıların, adam kaçırma eylemlerinin kimseye fayda sağlamadığını herkesin bilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Korkutma, sindirme ve baskı altına alma amaçlı eylemlerin kimden gelirse gelsin karşısında olduğumuzu belirterek İLKHA muhabirinin bir an evvel serbest bırakılmasını istiyor ve bu hususta gerek devlet birimlerinin, gerekse de KCK ve HDP yetkililerinin üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istiyoruz."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Murat Koç Adıyaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title