Haberler

Özgün ve Yenilikçi Patentler Konya'da Görücüye Çıkacak

Türkiye'nin birçok ilinden sağlık, makine, enerji ve hayvancılık alanlarında yapılan patent başvuruları arasından seçilen 145 buluş, Selçuk TTO Patent Proje Pazarında firma sahipleriyle buluşacak Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Sade: "Fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda farkındalığı arttırmak,

Türkiye'nin birçok ilinden sağlık, makine, enerji, hayvancılık ve teknoloji dallarında yapılan patent başvuruları arasından seçilen 145 buluş, 19-20 Kasım'da Selçuk TTO Patent Proje Pazarında firma sahipleri ve yatırımcılarla buluşacak.

Konya Teknokent, TÜBİTAK, Türk Patent Enstitüsü, Selçuk Üniversitesi, KOP Bölge İdaresi Başkanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı, oda ve borsalar işbirliğiyle gerçekleştirilecek organizasyonda birçok buluş sergilenecek.

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirilecek organizasyonda her sektöre hitap edebilecek bir portföy oluştuğunu söyledi.

Selçuk TTO Patent Proje Pazarı'na internet sitesinden 15 Eylül 2014 tarihinden itibaren başvuruların alınmaya başlandığını anlatan Sade, başvuruların 4 Kasım'da sona erdiğini ifade etti.

16 ilden 145 buluş bir arada

Projeye 150 başvuru yapıldığını dile getiren Sade, şunları kaydetti:

"Ancak patenti ya da patent başvurusu olmayan buluşlar değerlendirilemediği için 145 başvuru Selçuk TTO Patent Proje Pazarı'na kabul edildi. Firma ve yatırımcıların, 145 buluşu inceleme ve ikili görüşme fırsatı bulacağı projeye, Konya'dan 98, İstanbul'dan 14, Ankara'dan 7, Bursa'dan 5, Sakarya, İzmir, Antalya ve Mersin'den 3'er, Karaman'dan 2, Elazığ, Eskişehir, Malatya, Niğde, Samsun, Trabzon ve Zonguldak'tan da 1'er patent başvurusu alındı. Sağlık Teknolojileri Tematik Alanı'ndan 54, Makine ve İnşaat Mühendisliği İmalat ve Yapım Teknolojileri Tematik Alanı'ndan 31, Kimya, Enerji, Nanoteknoloji ve Malzeme Alanına Ait Uygulamalar ile Tarım, Hayvancılık ve Gıda Tematik Alanı'ndan 24'er, Bilişim Teknolojileri Elektrik ve Elektronik Uygulamaları Tematik Alanı'ndan ise 12 patent başvurusu alınmıştır. Fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda farkındalığı arttırmak, buluş sahipleri ile yatırımcıları buluşturmak ve ticarileştirme çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla başlatılan organizasyona, beklenilenin üzerinde patent başvurusu alınmıştır."

Sade, genel ve özel olmak üzere iki çeşit hazırlanan 3 bin 554 davetiyenin, sektör temsilcilerine ve protokole gönderildiğini belirterek, her bir patentle ilgili doğrudan ilgilenebilecek sektör temsilcisine ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

19 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek proje pazarında, açılış konuşmaları ve plaket töreninin ardından sergi ve sunumların yapılacağını anlatan Sade, "20 Kasım Perşembe günü yapılacak ikili görüşme öncesi 145 buluşu incelemek ve ikili görüşmeler adına randevu alabilmek için http://www.selcukttoppp.com/View/FinancierInfo.aspx adresinden 18 Kasım Salı gününe kadar kayıt yaptırmak mümkün. Kayıt yapmak ve programa katılmak ücretsizdir" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Türk Patent Enstitüsü Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title